Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Disney+: dit wil je nu alvast weten over de videostreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2019, 8:54 CategorieTips en adviezen

The Walt Disney Company heeft meer informatie naar buiten gebracht over Disney+, de videostreamingdienst van het bedrijf. Daarnaast hebben verschillende Amerikaanse media een demonstratie gekregen, waardoor we nu alvast een goede indruk krijgen van wat de dienst inhoudt.

Disney+ kost 6,99 euro per maand. Aanmelden voor de streamingdienst kan via deze link.

Tijdens de jaarlijkse D23 Expo van Disney heeft het bedrijf meer bekendgemaakt over Disney+, de aankomende videostreamingdienst die op 12 november gelanceerd wordt in Nederland en 6,99 euro per maand kost. Zo weten we inmiddels dat je vanaf de lancering van de dienst zo’n vijfhonderd films en meer dan 7.500 verschillende serieafleveringen kunt bekijken. Daar vallen allerlei nieuwe releases onder, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian, maar ook films als Captain Marvel en de Pixar-bibliotheek.

Naast natuurlijk de groeiende bibliotheek aan unieke content, wil Disney ervoor zorgen dat Disney+ zich straks onderscheid met gecureerde content. De aanbevelingen moeten, net als bij andere streamingdiensten, persoonlijk worden. Daarvoor maakt de dienst gebruik van zowel algoritmes als menselijke curators. Kijk je bijvoorbeeld veel naar Star Wars, dan krijg je in elk geval andere Star Wars-content voorgeschoteld. Maar je ziet ook wat andere mensen met dezelfde interesses bekeken hebben en tof gevonden hebben.

Disney Plus

De interface van Disney+ Disney Plus

The Walt Disney Company wil het vooral heel simpel houden wat de interface van Disney+ betreft. Veel andere streamingdiensten kunnen soms aanvoelen als een warrige bende en dat heeft te maken met twee dingen: de hoeveelheid content en de manier waarop die content gepresenteerd wordt. Zo heeft Netflix bijvoorbeeld veel meer shows en films dan Disney+ aanvankelijk heeft, die gepresenteerd worden in soms willekeurig klinkende categorieën. Disney+ zal de content op verschillende manieren gaan aanbieden.

Zo mogen we in elk geval submenu’s verwachten voor Marvel, Pixar, Star Wars, National Geographic en natuurlijk Disney. Onder deze menu’s vallen alle films en series die erbij horen, zodat je eigenlijk per interessegebied een speciale omgeving hebt. Zo kom je weinig content tegen waar je mogelijk geen interesse in hebt. Alle content kan wel samen komen in een speciale rij met daarin de eerdergenoemde aanbevelingen, waardoor je dus als Star Wars-fan in aanraking kunt komen met bijvoorbeeld Guardians of the Galaxy.

Bovenaan het scherm is er ruimte voor wat Disney zelf echt belangrijk vindt. Zo kun je hier bioscoopfilms tegenkomen, maar ook originele Disney+-content. Netflix doet dit bijvoorbeeld ook: wanneer je de app opent, dan krijg je bovenaan meteen nieuwe of belangrijke releases te zien. Verder krijgen belangrijke eigendommen van Disney, bijvoorbeeld de Amerikaanse animatieserie The Simpsons, ook volop de ruimte op de dienst. Wanneer je erop klikt krijg je er overzicht van de seizoenen en kun je een aflevering uitkiezen.

Pagina’s voor films en series Disney Plus

Wanneer je op één van de knoppen voor de verschillende hubs klikt (de submenu’s), dan word je begroet met een animatie die past bij de content. Scroll je vervolgens door de content en blijf je hangen bij een film of serie, dan krijg je een korte clip te zien die je misschien kan overhalen te kijken. Wanneer je uiteindelijk een film, bijvoorbeeld Avengers: Endgame, selecteert, dan krijg je een korte synopsis te zien, evenals allerlei extra dingen en natuurlijk de content die erop lijkt. In dit geval kan het Avengers: Infinity War zijn.

Verder kunnen we ook een sectie verwachten waarin alle Disney+ Originals verschijnen, zoals bijvoorbeeld Star Wars-serie The Mandalorian en High School Musical: The Musical: The Series, die beide vanaf 12 november te bekijken zijn. Ook biedt Disney+ verschillende profielen aan, tot zeven stuks, zoals een kindprofiel. Binnen dat profiel wordt content aangeboden op basis van personages, zoals Mickey Mouse of de verschillende prinsessen. Binnen je eigen profiel krijg je natuurlijk aanbevelingen op je eigen kijkgedrag en beoordelingen.

De mobiele app van Disney+ zal offline downloads aanbieden, zodat je straks ook onderweg, zonder internet, naar de series en films kunt kijken. Dit is overigens onbeperkt: alles dat aangeboden wordt, kan gedownload worden. De enige beperking is de hoeveelheid ruimte die je hebt op je smartphone of tablet. De content wordt aangeboden in 4k, high dynamic range en met Dolby Atmos-ondersteuning. Bovendien kun je bijvoorbeeld op je Xbox beginnen met kijken en verdergaan op je mobiele telefoon als je onderweg bent.

Op deze platformen kijk je naar Disney+ Disney Plus

 • Apple TV (tvOS)
 • Android-smartphones
 • Android TV
 • Chromecast
 • Desktop-browsers
 • iPad (iPadOS)
 • iPhone (iOS)
 • PlayStation 4
 • Roku
 • Roku TV
 • Xbox One

Deze series en films mag je verwachten

We verdelen de verschillende series en films die je mag verwachten op Disney+ op basis van dingen die bij elkaar horen. De onderstaande content is content die exclusief voor de videostreamingdienst gemaakt is of wordt. Je kunt ook allerlei klassieke Disney-films en -series verwachten. In totaal gaat het om meer dan vijfhonderd films en meer dan 7.500 serieafleveringen die vanaf 12 november beschikbaar zijn.

Marvel

 • The Falcon and the Winter Soldier (derde kwartaal 2020)
 • Loki (tweede kwartaal 2021)
 • WandaVision (tweede kwartaal 2021)
 • Hawkeye (derde kwartaal 2021)
 • What If..?
 • Ms. Marvel (na Hawkeye)
 • Moon Knight (na Ms. Marvel)
 • She-Hulk (na Moon Knight)

Star Wars

 • The Mandalorian (vanaf 12 november, elke week een aflevering)
 • Obi Wan Kenobi-serie
 • Cassian Andor-serie

Disney en Pixar

 • Forky asks a question (vanaf 12 november)
 • Monsters at work (2020)
 • The World According to Jeff Goldblum (vanaf 12 november)
 • High School Musical: The Musical: The Series (vanaf 12 november)
 • Marvel’s Hero Project (vanaf 12 november)
 • Encore! (vanaf 12 november)
 • Marvel’s 616
 • Into the Unknown: Making Frozen 2
 • Muppets Show

Meer informatie

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het kopen van een smart tv of welke smart tv-platformen er allemaal zijn? Neem dan onze tv tips en adviezen door. Voor meer tips over homecinema-producten kun je terecht in onze homecinema informatiegids.

Voor onze eerste indrukken over de nieuwe videostreamingdienst van Disney+, lees je dit uitgebreide artikel. Aanmelden voor de streamingdienst kan via deze link.

 • Delen:

Reacties

 1. Emmanuel
  01 september, 2019 om 23:00

  De betaling voor Disney+ gebeurt dat via een kaart die je kan kopen in winkels. Gelijk voor Spotify, Netflix, … ?

  • Wesley Akkerman
   02 september, 2019 om 9:13

   Dat weten we nu nog niet.

  • Harold
   12 september, 2019 om 12:30

   Nee, gewoon via ideal

 2. Robbert
  02 september, 2019 om 8:28

  Ms. Marvel (na Hawkeye)niet te verwarren met The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon):)

  • Wesley Akkerman
   02 september, 2019 om 12:15

   Denk niet dat iemand dat gaat doen 🙂

 3. Jeroen
  02 september, 2019 om 9:21

  Is er al nieuws wanneer Disney+ uitkomt in België, of maakt dit niet veel uit om het te kunnen installeren?

  • Wesley Akkerman
   02 september, 2019 om 12:14

   Als het land niet nadrukkelijk wordt benoemd door het bedrijf dat de dienst aanbiedt, dan werkt zo’n dienst niet (zonder vpn).

 4. Marcel de Vrije
  02 september, 2019 om 12:40

  Kunnen jullie uitzoeken of aanbieders als Ziggo, net zoals er dat voor Netflix is, een speciaal kanaal of app gaan aanbieden?

  • Wesley Akkerman
   02 september, 2019 om 12:45

   Ziggo heeft al (via Twitter) laten weten dat daar vooralsnog niets over bekend is. Maar we hebben nog even tot 12 november.

 5. Jeroen
  12 september, 2019 om 8:24

  Wat wel jammer is, is dat ik nu net het proefabonnement heb genomen, maar er nu net achter kom dat je hem niet kan kijken op een samsung smart tv

  • Nikki
   12 september, 2019 om 10:13

   Dat heb ik dus ook -_-

   • Jeroen
    12 september, 2019 om 10:27

    Net contact gehad met Disney, en die vertelde me dat na de proefperiode hij ook beschikbaar is voor de samsung tv.

  • Nikki
   12 september, 2019 om 10:33

   Hey Jeroen,

   Bedankt voor het navragen. Dat is goed nieuws!
   Die 2 maanden overleef ik wel met mijn Chromecast 😉

  • Esther Wiggers
   12 september, 2019 om 13:10

   Klopt kwam ik ook net achter

  • Johan
   12 september, 2019 om 14:33

   Dat heb ik dus ook. 😳

  • Hendrik
   14 september, 2019 om 12:57

   Yep, op de panasonic geen mogelijkheid om te koppelen. Alleen streamen vanaf je telefoon

 6. Frits
  12 september, 2019 om 8:46

  Is er ook al bekend of de app ook via tv’s (Samsung) beschikbaar is?

 7. Evelyn
  12 september, 2019 om 13:09

  Is de Disney+ App ook beschikbaar op een Philips (smart) tv

  • Menno
   12 september, 2019 om 13:34

   Kijk, daar ben ik ook nieuwsgierig naar… Philips 50PUS6162/12

  • Johan
   12 september, 2019 om 14:34

   Alleen LG smart tv las ik ergens

   • lorenzo
    12 september, 2019 om 20:44

    Niet te vinden voor LG ?

 8. Wesley Akkerman
  12 september, 2019 om 13:37
 9. Jeroen
  14 september, 2019 om 13:58

  Kijk, dit snap ik dus niet.
  Dan gaan ze proefdraaien hier in Nederland en dan werkt het niet. Ben van mening dat als hè het uitrolt het ook beschikbaar niet zijn voor alle smart tv’s . Straks loot het proefabonnement af en blijkt dat ze de zaakjes nog niet voor elkaar hebben en kan ik niet kijken op mijn samsung maar heb ik wel een abonnement.

 10. André
  16 september, 2019 om 7:15

  Op LG Oled TV werkt het wel.

 11. Flowers
  23 september, 2019 om 10:27

  Ik heb als extra een chromecast aan mijn smart tv hangen, dus heb ik ook een Disney app en maak dus ook gebruik van het proefabonnement.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.