Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cinetree lanceert eerste smart tv-app voor Samsung-televisies

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2019, 10:03 CategorieStreamingdiensten

Videostreamingdienst Cinetree heeft een smart tv-applicatie uitgebracht voor Tizen, het televisieplatform van Samsung. Het bedrijf geeft aan dat er later ook apps voor andere platformen verschijnen, waarschijnlijk dus ook voor Android TV.

Cinetree-app beschikbaar op Tizen

De video-on-demand-dienst Cinetree maakt in een persbericht bekend dat er nu ook een applicatie beschikbaar is voor het Tizen-platform, waar de televisies van Samsung op draaien. De streamingdienst is van Nederlandse komaf en biedt toegang biedt tot de films en documentaires van over heel de wereld. De content behandelt belangrijke thema’s en maatschappelijke onderwerpen. Elke week maken de curators een selectie uit het aanbod aan films. Deze filmliefhebbers zijn als makers, acteurs of experts actief in de filmwereld.

Later in 2019 verwacht Cinetree ook smart tv-apps voor andere platformen te lanceren. Daarnaast wordt er geïnvesteerd om het aanbod te versterken. Zo wordt er op dit moment samen met toonaangevende namen uit de Nederlandse filmwereld gewerkt aan een uitbreiding van het platform om jonge makers een groter podium te bieden. Ook krijgt het succes van eigen producties zoals de korte film Alice en de documentaireserie Plastic Sailors en Karakters een vervolg met nieuwe Originals (originele content) in 2019 en 2020.

Beschikbaarheid

Cinetree is vanaf nu beschikbaar als smart tv-app voor Samsung Tizen. Daarnaast is de dienst op pc en laptop te zien via de browser of de apps voor iOS, Apple TV en Android. Streamen kan via Apple Airplay of Chromecast.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  19 september, 2019 om 13:13

  Dit is gewoon van Samsung denk ik die willen helemaal niks van andere op hun smart gedeelte.

  • Ronald
   20 september, 2019 om 11:05

   Onzin natuurlijk.
   Tenzij o.a. YouTube, Netflix en NPO ook uit de stal van Samsung komt?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.