Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Braun Audio blaast klassieke LE speakers nieuw leven in

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 9:39 CategorieLuidsprekers

Braun Audio keert na bijna dertig jaar terug op de audiomarkt met een moderne remake van zijn klassieke LE-luidsprekers uit 1959. De hernieuwde LE-range bestaat uit drie slimme luidsprekers – LE01, LE02 en LE03 – en bijbehorende Braun Audio-app. De modellen zullen verkrijgbaar zijn in zowel zwart als wit.

Het LE-gamma werd in 1959 ontworpen door Dieter Rams en was destijds populair dankzij het minimalistische ontwerp. Met de hernieuwde serie LE-speakers bouwt Braun Audio voort op het tijdloze, minimalistische ontwerp van toen, met de toevoeging van technologieën van nu. De bediening van de speakers is intuïtief en ze combineren esthetiek en gebruiksgemak.

De luidsprekers zijn volgens de fabrikant op zo’n manier gebouwd, dat ze bij elke volume-instelling een zeer gedetailleerd en helder geluid laten horen. Dankzij de grote spreiding van de BMR-aandrijfeenheden (Balanced Mode Radiator) ontstaat een geluidsbeeld van bijna 180 graden. Hierdoor kunnen de speakers overal in een ruimte neergezet worden, aldus Braun.

Braun Audio heeft ervoor gezorgd dat de technologie van de speaker voldoet aan de eisen van de moderne consument. De speakers hebben multiroom-functionaliteit en kunnen draadloos als stereopaar worden gekoppeld. Dit kan op twee manieren. In liggende positie werken de LE01 en LE02 samen als één geïntegreerde stereoluidspreker. Plaats je ze in staande positie – met vloerstandaarden of muurbeugels –, dan kun je ze instellen als stereopaar, waarbij elke luidspreker één audiokanaal weergeeft (links of rechts). De vloerstandaarden en muurbeugels zijn ontworpen voor de LE-speakers en bieden flexibiliteit bij het plaatsen van de speakers in huis, en helpen ook kabels op subtiele wijze weg te werken.

De Equalizer-instellingen in de Braun Audio-app zorgen ervoor dat de luidsprekers automatisch worden ingesteld op de ideale waardes voor een specifieke ruimte. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de app handmatig de gewenste niveaus van lage en hoge tonen te finetunen. Daarnaast geeft de ingebouwde Chromecast toegang tot ruim driehonderd streamingdiensten, maar streaming is ook mogelijk middels AirPlay 2, WiFi en bluetooth 4.2. Alledrie de modellen kunnen audio in een 96kHz/24-bit kwaliteit aan. Mocht je een bron fysiek willen aansluiten dan kan dit middels de 3.5mm input.

De speakers zijn ook voorzien van spraaktechnologie voor het aansturen van een smarthome. Zo kun je de ingebouwde Google Assistent vragen om muziek af te spelen, een zoekopdracht op Google uit te voeren of slimme apparaten in huis te bedienen.

De Braun Audio LE01 kost 1.199 euro, de LE02 krijgt een prijs van 799 euro mee en de LE03 kan gekocht worden voor 379 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.