Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

B&O lanceert Beosound Stage soundbar met prijs van 1500 euro

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2019, 9:37 CategorieLuidsprekers

Bang & Olufsen heeft vandaag zijn eerste soundbar gepresenteerd. De Deense fabrikant komt met de Beosound Stage, een premium soundbar met een premium prijskaartje van 1.500 euro. De speaker is onder meer voorzien van Dolby Atmos en AirPlay 2.

Bang & Olufsen Beosound Stage

Het draait de laatste jaren niet zo lekker bij Bang & Olufsen en dus probeert het bedrijf andere marktsegmenten te betreden. De nieuwe B&O Beosound Stage is eerste soundbar van het merk en de verwachtingen zijn volgens de fabrikant zelf hooggespannen. De soundbar is gebaseerd op de traditionele B&O kenmerken maar kan met elke willekeurige televisie gekoppeld worden.

Natuurlijk staat de afwerking bij Bang & Olufsen hoog in het vaandel. De Beosound Stage is dan ook voorzien van echte materialen, waaronder natuurlijke en bronsgekleurde frames die gemaakt zijn uit één stuk aluminium. Hierdoor zijn geen naden zichtbaar en moet de soundbar een echte toevoeging voor het interieur zijn. Je kunt de speaker aan de muur hangen of op een kast plaatsen. De soundbar heeft een afmeting van 110 – 110.4 x 17 – 17.4 x 7.7 cm en weegt 8 kilogram.

B&O heeft de soundbar voorzien van 11 drivers; drie 0,75-inch tweeters, vier 1,5-inch full range drivers en vier 4-inch woofers. Alle drivers worden aangestuurd door een eigen 50 Watt versterker. De soundbar biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby TrueHD, en kan middels HDMI ARC of HDMI eARC met een televisie verbonden worden. De HDMI-poort beschikt over ondersteuning voor 4K en HDR. Daarnaast is er ook een analoge audio-ingang aanwezig.

Voor het streamen van audio beschikt de Beosound Stage over Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Bluetooth 4.2 en QPlay 2.0. Hierdoor is ook een multiroom-opstelling mogelijk. De soundbar beschikt over vijf luistermodi; TV, Muziek, Film, Nacht of Geen. Met behulp van de ToneTouch equalizer kun je de audioweergave naar eigen smaak afstellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Bang & Olufsen Beosound Stage in aluminium en ‘Bronze Tone’ moet vanaf de herfst te koop zijn voor een prijs van 1.500 euro. Er komt ook een ‘Smoked Oak’ variant die een prijs van 2.250 euro meekrijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.