Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV+ op 1 november van start voor 4,99 euro per maand

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2019, 21:41 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Apple TV+ op 1 november officieel wordt gelanceerd. De streamingdienst van Apple biedt een verzameling originele series, films en documentaires, waaronder The Morning Show, Dickinson, See, For All Mankind en The Elephant Queen.

Via de Apple TV-app en online

Abonnees kunnen Apple TV+ Originals zowel online als offline bekijken in de Apple TV-app, die standaard op iPhone, iPad, Apple TV en iPod touch staat, en binnenkort ook op Mac (zodra macOS Catalina uitkomt). De Apple TV-app is ook beschikbaar op sommige smart-tv’s van Samsung en zal in de toekomst ook beschikbaar zijn op Amazon Fire TV, LG, Roku, Sony en VIZIO-platforms. Je kunt ook inloggen op tv.apple.com en content daar bekijken.

Je kunt reeds trailers bekijken en alvast Apple TV+-series en -films toevoegen aan ‘Volgende’ in de Apple TV-app. Je krijgt dan een melding zodra de eerste afleveringen beschikbaar zijn. De meeste Apple TV+-series zullen beginnen met drie afleveringen, met daarna elke week een nieuwe aflevering. Er zijn ook een aantal series waarvan het volledige seizoen in één keer beschikbaar zal zijn.

Apple TV+ Originals zijn te bekijken met ondertiteling en/of nagesynchroniseerd in bijna veertig talen. Er is ook voorzien in ondertiteling voor doven en slechthorenden. Apple TV+-series en -films zullen ook beschikbaar zijn met audiobeschrijvingen in acht talen.

Aanbod Apple TV+

De volgende Apple TV+ Originals gaan op 1 november in première via de Apple TV-app:

 • See, een episch drama met Jason Momoa en Alfre Woodard, speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus de mensheid heeft gedecimeerd en alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven.
 • The Morning Show, een spannende serie met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston (die de serie ook hebben geproduceerd) en Steve Carell, verkent de wereld van het ochtendnieuws en alle ego’s, ambitie en machtswellust die daarbij horen. Een intrigerend kijkje in de wereld van de mensen met wie Amerika ’s ochtends wakker wordt.
 • Dickinson, een donker maar ook humoristisch coming-of-ageverhaal, gaat over de knellende banden van samenleving, genderrollen en gezin, gezien door de ogen van de rebelse jonge dichteres Emily Dickinson.
 • For All Mankind, een nieuwe serie van Ronald D. Moore, verbeeldt wat er zou zijn gebeurd als de ruimtewedloop nooit was afgelopen en het ruimtevaartprogramma het culturele middelpunt van de dromen van Amerika zou zijn gebleven.
 • In Helpsters, een nieuwe kinderserie van de makers van Sesame Street, storten Cody en een team vrolijke monsters zich vol overgave op het oplossen van allerlei problemen. Het begint allemaal met een plan.
 • Snoopy in Space is een nieuwe original van Peanuts Worldwide en DHX Media. We zien hoe Snoopy zijn astronautendroom waarmaakt. Snoopy, Charlie Brown en de bemanning van de Peanuts nemen het bevel over het internationale ruimtestation ISS over, en gaan op ontdekkingsreis naar de maan en verder.
 • Ghostwriter, een remake van de populaire serie uit de jaren negentig, volgt vier kinderen die in een buurtboekwinkel door een mysterieuze geest worden samengebracht, en die moeten samenwerken om personages uit literaire fictiewerken te bevrijden.
 • The Elephant Queen, een veelgeprezen documentaire en liefdesverklaring aan een soort die het moeilijk heeft, volgt een majestueuze matriarch met haar olifantenkudde op een epische reis van leven, verlies en thuiskomst.
 • Oprah Winfrey gaat in gesprek met schrijvers uit de hele wereld die een indringend verhaal te vertellen hebben. Ze zet een bruisende internationale boekenclub op en bedenkt nog meer projecten om mensen uit alle hoeken van de wereld met elkaar te verbinden en zinvolle manieren te delen om positieve verandering tot stand te brengen.


Elke maand verschijnen er nieuwe Apple TV+ Originals in de Apple TV-app, waaronder:

 • In Servant, een nieuwe psychologische thriller van M. Night Shyamalan, volgen we een rouwend echtpaar in Philadelphia nadat een vreselijke tragedie voor een breuk in hun huwelijk zorgt en de deur van hun huis openzet voor een mysterieuze kracht.
 • Truth Be Told, een meeslepende nieuwe serie met Oscarwinnares Octavia Spencer en Emmywinnaar Aaron Paul, onderzoekt de Amerikaanse obsessie met podcasts van waargebeurde misdaadverhalen, en bespreekt de bijbehorende zorgen over privacy, media en rassenkwesties.
 • Little America, geïnspireerd door de waargebeurde verhalen van Epic Magazine, brengt de grappige, romantische, doorleefde, inspirerende en verrassende verhalen van immigranten in Amerika tot leven.
 • De film The Banker is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Anthony Mackie en Samuel L. Jackson spelen twee Afro-Amerikaanse ondernemers die de raciale beperkingen van de jaren vijftig proberen te omzeilen en in stilte hypotheken verstrekken aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Jim Crow, Texas. Ook Nia Long en Nicholas Hoult hebben een rol in deze speelfilm.
 • In Hala, een film die officieel geselecteerd was voor het Sundance Film Festival van 2019 en het Toronto International Film Festival van 2019, volgen we een middelbare scholiere die de balans zoekt tussen een leven als puber in de grote stad en haar traditionele moslimopvoeding.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Apple TV+ kost 4,99 euro per maand. Klanten die vanaf nu een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch of Mac kopen, mogen één jaar gratis gebruikmaken van Apple TV+. Via ‘Family Sharing’ kunnen maximaal zes gezinsleden samen gebruikmaken van een abonnement op Apple TV+.

Om gebruik te maken van Apple TV+ moet je beschikken over iOS 12.3 of hoger, tvOS 12.3 of hoger en/of macOS Catalina. Kijkers met een smart-tv van Samsung, LG of VIZIO die geschikt is voor AirPlay 2, moeten beschikken over iOS 12.3 of hoger of macOS Catalina om Apple TV+ Originals direct op hun smart-tv af te spelen of synchroon weer te geven via de Apple TV-app op iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Vanaf later dit jaar wordt AirPlay 2 ook ondersteund door bepaalde smart-tv’s van Sony.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.