Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon brengt FireTV op oled tv’s en soundbars naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 16:49 CategorieOled tv's

Amazon heeft zich met zijn FireTV-producten de afgelopen jaren vooral gefocust op de VS, maar met een compleet nieuwe producten wil het Amerikaanse bedrijf ook Europa veroveren, althans een deel daarvan. Amazon brengt namelijk FireTV op oled tv’s, lcd led tv’s en soundbars naar het VK, Duitsland en Oostenrijk.

Tijdens IFA 2019 in Berlijn heeft Amazon zijn eerste oled televisies met FireTV aangekondigd. De televisies worden in Duitsland en Oostenrijk verkocht onder de vlag van Grundig, terwijl Amazon in het Verenigd Koninkrijk hiervoor een samenwerking aangaat met JVC. Er komen in totaal 15 nieuwe FireTV’s van verschillende merken aan. Die van JVC maken alleen gebruik van lcd led-panelen, en in Duitsland en Oostenrijk worden ook oled-modellen uitgebracht.

De oled-modellen voor de Duitse en Oostenrijkse markt zijn voorzien van de 4K Ultra HD-resolutie en komen in 55-inch en 65-inch formaten. Je kunt kiezen uit twee versie; een met microfoons voor gebruik met de Alexa spraakassistent en een zonder. De prijzen beginnen bij 1.200 euro en de verkoop start eind oktober. Grundig gebruikt het FireTV-platform als smart tv-platform ook op zijn Vision 7 en Vision 5 serie lcd led tv’s, wat dus eigenlijk betekent dat de complete tv line-up van Grundig voor 2019 draait op FireTV.

Amazon liet daarnaast weten dat FireTV ook naar soundbars komt. De eerste soundbar met FireTV ingebouwd is van Anker Innovations en draagt de naam Nebula soundbar. Dit model krijgt een prijs van 230 dollar mee en moet elke tv een stukje slimmer maken. Vooralsnog komt deze soundbar uit inde VS, Canada, het VK en Duitsland.

Tot slot lanceert Amazon de nieuwe FireTV Cube, voorzien van een processor die tweemaal zo snel is als de vorige generatie Cube. De FireTV Cube biedt ondersteuning voor 4K Ultra, HDR10, Dolby Vision en spraakbediening middels Amazon Alexa. Er wordt ook een afstandsbediening met ingebouwde microfoon meegeleverd. Verder beschikt de FireTV Cube over HDMI (met HDMI-CEC), toegang tot populaire apps, een zoekfunctie en de mogelijkheid om routines aan te maken.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    05 september, 2019 om 16:57

    De kassa rinkelt in streaming land ik ga straks lachen wie er dan over blijft er is er maar een die gaat winnen in het hele streaming gebeuren.
    Jullie denken dat iedereen abbo s gaat nemen ik denk het niet ze jagen iedereen weer aan het downloaden zo.
    Ik hou me bij Ziggo met een pakket en neem niks er bij meer. Vind het wel goed zo kan toch niet 24 uur tv kijken heb nog wat anders te doen dan alleen maar turen naar een zwart scherm.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.