Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Testpanel Philips PUS7304 Performance Series: wat vinden onze lezers van deze lcd tv?

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2019, 8:54 CategorieLcd led tv reviews

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van Homecinema Magazine aan de slag gegaan met de nieuwste lcd led tv van Philips. Wat vinden zij van de PUS7304 Performance Series? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze lcd led tv aanraden? We zetten de belangrijkste conclusies op een rij.

Philips PUS7304 lcd led tv – Performance Series

Hét model waar Philips dit jaar op focust is de Performance Series (met modelnummers PUS7304, PUS7334, PUS7354 en PUS7394). Dit is dé tv voor consumenten die geen specificaties willen vergelijken of geen modelnummers naast elkaar willen zetten, aldus Philips TV. Deze tv beschikt over alles dat je nodig hebt voor een optimale kijkervaring, waaronder een 4K lcd-scherm met led-achtergrondverlichting, Philips-geluid, ondersteuning voor de nieuwste standaarden (waaronder Dolby Vision, Dolby Atmos en HDR10+), Android TV met Google Assistant, Amazon Alexa-integratie, Ambilight aan drie zijden en een strak design waarbij de tv op de voet gedraaid kan worden.

Drie verschillende gezinnen

Homecinema Magazine en FWD hebben samen met Philips drie gezinnen de kans geboden de Performance Series lcd led tv thuis te testen. Voor een periode van drie weken mochten zij al hun films en series kijken, en games spelen op de nieuwste generatie lcd led tv. De resultaten zijn inmiddels binnen en hieronder lees je de belangrijkste conclusies.

Video

Na de reviewperiode zijn we bij alledrie de gezinnen langs geweest om ze te vragen naar hun ervaringen, pluspunten en minpunten. Een impressie daarvan vind je in onderstaande video.

Introductie gezinnen

Wie zijn de gezinnen die de PUS7304 lcd led tv van Philips getest hebben?

Gezin 1 (familie Treffers)

Wij zijn Dini (56) en Bas (57) Treffers en kijken dagelijks naar series en films op onze huidige TV. Dit is overigens een Philips LED TV van de tweede generatie die in 2011 op de markt verscheen. Het is een 40-inch wat destijds een redelijk groot scherm was.

Dini houdt van series (liefst van Engelse bodem) en ik van films met hoge beeldkwaliteit met een mooie geluidsondersteuning. Daarnaast ben ik regelmatig aan het puzzelen en uitdokteren wat de TV aan leuke gadgets te bieden heeft. Door te deelnemen aan het testpanel probeer ik een zo’n duidelijk mogelijk beeld te vormen met betreffende onze persoonlijke ervaringen van deze Philips 55PUS7304.

Gezin 2 (familie Faustin)

Mijn naam is Imri en ik ben 27 jaar. Samen met mijn gezin hebben we de Philips Performance Serie PUS7304-televisie, a.k.a. The One to Watch, mogen testen. We bestaan uit een gezin van 5 in totaal. Mijn vriendin Joyce is 34 en hebben drie dochters: Djelena 15, Nadya 8 en Elyza 2 jaar oud. De reden dat wij deze tv graag wilden testen was om te kijken wat we nou van Ambilight vinden en wat we moesten verwachten van een upgrade in beeldkwaliteit. Als wij tv kijken op de bank, dan kijken we naar F1, Films en Netfilx series. De twee jongste dochters kijken ook graag Youtube en doen dat voornamelijk op de smartphone. De oudste vindt het leuk om Netflix te kijken en zo nu en dan een spannende film samen met vriendinnen te kijken. Nadya en Elyza kijken dan toch wel het meeste “gewone” kabeltelevisie.

Gezin 3 (familie Ridder)

Martijn Ridder. Dat ben ik. En zoals meerdere mannen van nog net niet middelbare leeftijd (ik ben immers nog maar 38 hoor) ben ook ik opgegroeid met gadgets. Die liefde voor alles wat daar ook maar enigszins mee te maken heeft, heb ik dan ook graag doorgegeven aan mijn twee kinderen, Tobey (5 jaar) en Jonah (8 jaar). Het huis deel ik uiteraard niet alleen met hen, maar ook met hun moeder, Eva.

Nadat bekend werd dat wij de tv mochten testen en de doos een week later werd thuisbezorgd, was ik uiteraard razend enthousiast, maar Eva daarentegen niet. “ Waar moet hij staan ?” “We hebben al een tv” , “twee van die grote dingen is teveel”. Onze eigen tv even van zijn plek gehaald, tijdelijk achter de bank neergezet, en de nieuwe Test-tv neergezet.

Algemene indruk

De eerste indruk van de tv bij binnenkomst is heel belangrijk. Wat vinden de gezinnen van de installatie, het design en de beeld- en audiokwaliteit toen de tv voor het eerst aangezet werd?

Gezin 1 (familie Treffers)

Het installeren en uitpakken was een mooi moment. Als je de verpakking openmaakt begint de eerste ervaring. Wat komt er uit die doos; een prachtige TV. Dini zei altijd dat ze geen grote TV wilde in de huiskamer. En ik altijd wel. Het mooie is dat Dini al heel snel was genezen van haar uitspraak en dat zei nu juist dit formaat (55”) een echt mooi scherm vindt. Hoe mooi kan het gaan zullen we maar zeggen. Voor mij een meevaller dus.

Zowel het in elkaar zetten als ook de materialen zoals schroeven en standaard zijn van hoge kwaliteit. Een TV van rond de 25 kg moet verzekerd zijn van een stabiele opstelling. Het staat stabiel en de TV  is draaibaar voor de liefhebbers. Onze afstand van de TV bedraagt 3 meter. Je zit als het ware in het beeld. Een duidelijke verbetering ten opzichte van ons oude model (40”).

Gezin 2 (familie Faustin)

Ik was alleen en kan toch aanraden om de tv even met twee man uit te pakken, puur uit veiligheid en om beschadigingen tegen te gaan. Het monteren op de standaard ging gemakkelijk en snel. Hoewel dit handig was met het draaien van de televisie voor de juiste kijkrichting en dit naar de eettafel te kunnen draaien, heb ik de tv later toch aan de muur gehangen zodat de kleine niet per ongeluk de tv kan beschadigen. Voordat ik de tv heb opgehangen, heb ik uiteraard de tv tijdelijk op het tv-meubel geplaatst en de stekker erin gedaan om te testen.

De installatie zelf gaat vrij soepel en loop je snel doorheen. Hij koppelt je Google-account, als je een bestaande account hebt gemakkelijk via je telefoon. De tv zelf ziet er qua design mooi en strak uit. Op de standaard oogt hij eigenlijk het mooist. De standaard is licht, stabiel en misschien wel het strakst van design van de tv, en eigenlijk om die reden is het toch een beetje zonde om de tv op te hangen.

Gezin 3 (familie Ridder)

Het neerzetten en installeren was een ‘piece of cake.’ Een simpele kwestie van de QuickStart guide volgen om de voet te monteren, en neerzetten maar. Gelijk valt op dat de bezel, de rand om het scherm heen, weliswaar kleiner is dan onze huidige tv, maar bestaat uit twee delen; de rand onder het scherm is 1 deel, en het andere deel omvat de overige zijden. Tussen deze twee delen zit een naad die afbreuk doet aan het uiterlijk, en ook goed opvalt, omdat de rand onder het scherm niet net zo smal is als de rest van de bezels. Bovendien zit er op één plek losse ruimte tussen de bezel en het scherm. Dat ben ik niet gewend van Philips.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is wellicht het meest belangrijke onderdeel van een tv. Wat vinden de gezinnen van de beeldkwaliteit van de Philips lcd led tv? En, welke instellingen bevielen wel of juist niet?

Gezin 1 (familie Treffers)

De beeldkwaliteit van deze TV is super. Het gaat over een LCD-scherm. Maar dan wel een LCD van hoge kwaliteit. Kleuren zijn kenmerkend voor Philips. Je kunt in het keuzemenu kiezen uit een aantal modi die zijn ontworpen door Philips zelf. Je kunt kiezen voor felle kleuren en de wat mildere weergaven. Doorsnee zie ik om mij heen dat mensen kiezen voor de toch felle kleuren van de fabrieksinstelling. Persoonlijk vind ik natuurlijke kleuren het mooist en wat zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid komt. Om dit te realiseren is het ook mogelijk gemaakt om zelf aan de slag te gaan met een eigen voorkeur. Na een eigen kleurenconfiguratie voldoet de TV aan mijn eigen kleurenwens.

Wel heb ik een opmerking betreft de opties die je in een menu kunt selecteren voor een nog scherper beeld etc. Op een gegeven moment komt ghosting om de hoek kijken. Dit resulteert in vage bewegingen en haperingen van bewegende beelden. Dat is niets vreemd onder de horizon. Ook bij andere merken niet. Als een beeld pixels tekort komt kun je daar eigenlijk niets meer dan alleen maar een aanpassing doen die in principe eigenlijk tekort komt aan het uiteindelijk doel. Perfectie die er eigenlijk niet is op dat moment. Als je wel een perfecte aanlevering van een beeld hebt hoef je daar ook vrijwel niets aan te verbeteren. Lang leve de komst van 4K. Meer pixels dus scherper beeld. Wanneer je sportuitzendingen gaat bekijken dan kom je bijna in het midden op het veld te staan. Levensecht en haarscherp. Bij het zien van de Grand Prix zie je letterlijk alle losliggende rubber en steentjes op het asfalt. Wat een beleving.

Gezin 2 (familie Faustin)

Meteen na alle installatie heb ik Youtube gestart om de 4K-kwaliteit te testen. Het beeld is indrukwekkend scherp. Niet veel later kwam mijn vriendin met de oudste dochter thuis. Beiden stonden ze met grote ogen te kijken en waren aangenaam verrast. De volgende ochtend kwamen de twee jongste dochters naar beneden voor het ontbijt. Hun vaste ritueel is om hierbij even tv te kijken.

Iets wat op mijn wensenlijst stond om in 4K te kunnen kijken is de miniserie Our Planet op Netflix. Dit kun je in verschillende beeldmodi bekijken, waaronder HDR Persoonlijk, HDR Intens, Dolby Vision Helder en Dolby Vision donker. Samen met de jongste dochter hebben we de eerste aflevering wat later op de ochtend gekeken. Elyza (2 jaar) werd enthousiast en begon alle dieren op te noemen en aan te wijzen die voorbijkwamen. Het was zo scherp en natuurlijk dat het bijna echt was. Het was pas echt raak toen ik Baby Shark op Youtube opzette. Na dat moment wilde ze voortaan op de tv Youtube kijken in plaats van telefoon. Gewoon televisie wordt niet zoveel bij ons thuis gekeken. Af en toe dat we het opzette zien de HD-kanalen er prima en strak uit. Je kan het beeld in stellen zoals jij dat aangenaam vindt. Wij hebben het voornamelijk op de persoonlijke modus gezet. Bij HD-films op Netflix staat hij in de filmmodus en bij 4k films hebben we dit op Dolby Vision Helder staan, voor de beste beeldkwaliteit. Wat ik jammer vind, is dat je de beeldmodus snel wilt kunnen instellen en hier helaas geen knop voor op de afstandsbediening is. Eveneens voor het geluid zover ik weet.

Gezin 3 (familie Ridder)

Deze tv ondersteunt HDR, een fancy naam voor extra kleurendiepte en een hogere helderheid. Maar het werkt. Met name de nieuwere series op Netflix ondersteunen dit, tezamen met Dolby Vision. Heerlijk. Tezamen met de 4K aan pixels levert dit heerlijke kijkmomenten op. De tv herkent het HDR signaal, en geeft dit keurig aan met een melding. Kijk, daar hoef je dus niets voor te doen. Het werkt gewoon. Simply Clever.

Behalve met Netflix hebben we de tv ook getest met onze Philips blu-ray speler, en ook hierbij zeggen de kids “wauw”. En ik ook. ’s Avonds, als de kinderen in bed liggen, en papa het laatste seizoen van Stranger Things gaat kijken, dan ziet hij wel een klein beetje backlight bleeding bij donkere scenes, met name rechts onder in, maar storend is dat niet. Overdag, daarentegen, klagen de kinderen sinds kort: “Papa, we zien niets”. Hè, dat is nieuw. Het scherm van deze tv weerspiegelt meer in vergelijking met onze oude tv. Het verschil tussen hoogglans en mat, zeg maar. Lastig, zeker omdat we extreem veel licht hebben in huis.

Geluidskwaliteit

De Philips PUS7304 komt met een ingebouwd audiosysteem. Hoe vinden de gezinnen de audiokwaliteit?

Gezin 1 (familie Treffers)

Het geluid van de TV is normaal, en daar bedoel ik acceptabel mee. Wij hebben onlangs een high-end kwaliteit soundbar aangeschaft. Nee, dan moet je dit geluid niet gaan vergelijken met dat van de TV zelf. Om toch een oordeel te geven over het geluid wat uit de TV komt kan ik zeggen dat dit ruim voldoende is. Geen high-end maar echt acceptabel.

Een laatste opmerking die ik plaats is er een over lipsync. Het synchroon lopen van geluid en spraak met het uiteindelijke beeld. Hier zijn nog een paar uitdagingen op te lossen. Als je gaat streamen vanaf je smartphone dan mis je de juiste combinatie van geluid en beeld. Het blijft een vreemde gewaarwording als beide niet perfect synchroon lopen. Met de weergave van een normale TV weergave/uitzending heb je daar geheel geen last van. Volgens mij blijft het moeilijk voor alle fabrikanten om alle huidige apparaten vlekkeloos met nieuwe apparaten te laten draaien.

Gezin 2 (familie Faustin)

Het geluid van de televisie is super! Van tevoren had we er geen verwachtingen van. We gingen ervan uit dat bij een platte tv een plat geluid hoort. Maar het geluid is echt goed. Het is duidelijk, helder en geeft een goede bass indien nodig. Films kijken is zeer aangenaam. Want ook hier kun je weer selecteren wat voor geluidsmodus hij moet weergeven. Toch staat het geluid voornamelijk op de optie Film, ongeacht of het nou een serie of film is. Dit klinkt wat voller van geluid en ervaart iedereen als het prettigst. Om Spotify te luisteren selecteren we soms de muziek modus en soms de film modus.

Gezin 3 (familie Ridder)

Geluid bij een flatscreen is altijd lastig. Er is simpelweg te weinig inhoud om ook maar iets van lage tonen te kunnen genereren. Ook bij deze tv bleek dat het geval. Het geluid is zeer afdoende om het nieuws te kijken en ook voor de kinderen en voor mijn vrouw is het zeker voldoende. Maar voor Game of Thrones, Stranger Things, of welke Marvel film dan ook….tsja…dan red je het simpelweg niet met 2 x 10 watt aan speakers. Hoewel de tv wel zijn best doet, hoor, met onder andere Dolby Atmos. Gelukkig is de TV voorzien van HDMI-ARC op elke HDMI uitgang. Dat houdt simpelweg in dat het niet uitmaakt op welke HDMI aansluiting jij je eigen homecinemaset aansluit, de tv herkent dat er iets aangesloten is, en stuurt op verzoek het audio signaal daarheen. In ons geval een Philips Fidelio set. Werkt perfect. Top geregeld, Philips!

Smart tv

De Philips PUS7304 lcd tv is natuurlijk een smart tv, met diverse slimme mogelijkheden. Hoe is het smart tv-platform gebruikt en hoe beviel het gebruik?

Gezin 1 (familie Treffers)

Met Smart TV heb je ook niets te klagen. Wat een aanbod. Philips heeft gekozen voor Android TV. Waarom zou je het wiel opnieuw moeten uitvinden als ook alle andere grote partijen vasthouden aan Android TV? Het opzetten van streamen vanuit je smartphone naar de TV was een tijdrovend werkje. Vind maar een App die vlekkeloos en gebruiksvriendelijk is. Met de in de TV ingebouwde Google Cast is het doorgeven nu een leuke aardigheid geworden. Foto’s en video’s worden lekker vlot getoond en krijgen een extra dimensie op een groot scherm.

Soms heeft de Google assistent wel wat moeite om 100% van de opdracht correct uit te voeren. Dit zal volgens mij een kwestie van tijd zijn. De Nederlandse versie bestaat nog niet zo heel lang dus enige verbeteringen met het herkennen van de opdrachten liggen in het verschiet en zullen zeker beter worden. Bovendien is de Nederlandse ondersteuning nog niet officieel gelanceerd dus dat kan een reden zijn dat het nog niet 100 procent werkt. Verder draait het lekker soepel en is het een heel leuke feature die je volgens mij alleen maar meer gaat waarderen.

Gezin 2 (familie Faustin)

Schakelen tussen Apps is makkelijk. Er zit een “home-knop” op de afstandsbediening waarmee je terugschakelt naar het Android TV smart tv-platform. Daar staan verschillende apps die je kunt instellen als favoriet en per app worden er een aantal suggesties gegeven om te bekijken. Nadya weet precies hoe ze moet schakelen van Netflix naar Youtube en terug naar kabel tv. Bij Elyza hebben we getest of de microfoon op de afstandsbediening haar kan verstaan. Als ze Baby Shark zegt wordt dit voorgesteld om af te spelen. Vooral bij het zoeken van titels is het sneller om Google Assistent te gebruiken dan de titel per letter te moeten selecteren. Het enige nadeel is als het spraaksysteem je echt niet weet te verstaan moet je het alsnog typen en dan was een Qwerty toetsenbord handig geweest.

Wat we ook fijn vinden is de ingebouwde Chromecast. Hiermee kan je video’s van je telefoon over laten schakelen naar de telefoon. Handig als de kleine de telefoon wilt gebruiken, maar jij die ook nodig hebt. De kinderen kunnen dan gewoon doorkijken terwijl jij gewoon je telefoon ongestoord kan gebruiken. Het casten werkt supersnel!

Gezin 3 (familie Ridder)

Android op je TV. Nooit eerder gehad, nooit eerder over nagedacht ook. Maar wat een goede oplossing voor het apps-probleem. Gelijk de apps er opgezet van Amazon Prime Video, en Rakuten VIKI. De eerste is een Netflix wannabe, met een iets ander aanbod, en de tweede, VIKI, is voor diegenen die het niet kennen, een app met uitsluitend Koreaanse drama series. Ja, die is voor mijn wederhelft. Echt. En ze kijkt het graag. Ze kan de app ook makkelijk vinden. Druk op home, en tadaaa….daar staat ie al. Klik, en kijk. Bingen, baby! Het smart TV menu is snel, overzichtelijk en logisch opgebouwd. Zo makkelijk dat de kinderen gelijk de games kunnen vinden. Dat zegt ook wel iets.

De Google assistent daarentegen is een ander verhaal. Deze voelt als een last-minute-addition, en doet het vaker niet dan wel. Dat zou kunnen komen doordat de televisie Google Assistent in het Nederlands nog niet officieel ondersteunt, maar dan moet er ook nog niet mee geadverteerd worden. Ik verwacht echter dat dit probleem met een simpele firmware update op te lossen is.

Ambilight

Ambilight is een feature die alleen beschikbaar is op Philips-televisies, waaronder ook dit model? Hoe hebben de gezinnen Ambilight ervaren en wanneer hebben ze het vooral gebruikt?

Gezin 1 (familie Treffers)

De TV is voorzien van Ambilight. Ook op onze huidige TV hebben wij Ambilight. Eenmaal Ambilight altijd Ambilight. Niets nieuws onder de zon bij Philips maar het blijft bijzonder te zien wat voor meerwaarde dit geeft aan het totaalbeeld van de TV. Wij hebben lichte muren dus het effect is uiteraard maximaal. Ook hier kun je kiezen uit een groot aantal keuzes betreft snelheid en lichthoeveelheid. Wij hebben Ambilight op relax-modus staan. Je wilt toch ook niet de hele avond willen stuiteren maar lekker genieten van een film of een serie. Ook prettig om te ervaren is dat vanuit welke hoek je naar de tv kijkt het beeld optimaal blijft om naar te kijken.

Gezin 2 (familie Faustin)

Om terug te komen op waarom we deze tv wilde testen was dat vooral om Ambilight te ervaren. Overdag voegt het niet heel veel toe en ook bij kabel tv kijken is het niet heel interessant. Maar ’s avonds bij films neemt het je helemaal mee in de film. Het is voor ons zeker een toegevoegde waarde dat het erop zit. Familie en vrienden die langs kwamen om het te bekijken gaven ook toe dat het echt gaaf is en je een bioscoopeffect creëert. Je kan selecteren hoe fel Ambilight moet zijn en in welke modus je het wenst. Hier zit een speciale knop voor op de afstandsbediening waarmee je in een menuutje met opties komt. Wij vinden het niet storend als het bereik van het licht op z’n wijdst staat in de modus levendig. Daarnaast kun je selecteren of de Ambilight het beeld of geluid moet volgen. Bij feestjes is het dus leuk om muziek erop aan te sluiten en zo extra sfeer in huis te creëren.

Gezin 3 (familie Ridder)

Onze huidige tv heeft tweezijdig Ambilight. We zijn er mee bekend dus. Dit testexemplaar heeft driezijdig Ambilight, ook aan de bovenzijde. Een duidelijke meerwaarde, zeker met voetbal wedstrijden, en met (jawel, daar is ie weer) Stranger Things. Het is rustiger voor je ogen, omdat de TV niet tegen een donkere achtergrond staat. De meerwaarde is dan ook uiteraard alleen aanwezig als je kijkt in de avond of nacht, als het donker is. Overdag heb je geen verlichting aan in huis, op dat moment heeft Ambilight dus ook geen nut. Extra meerwaarde kun je nog krijgen door ook je Hue color-lampen te koppelen aan deze tv, zodat ze ook meedoen met het beeld. Bioscoop-ervaring gegarandeerd.

Conclusie

Na drie weken intensief gebruik komen alle drie de gezinnen tot een conclusie. Wat is hun oordeel over de Philips lcd led tv? En zouden ze deze televisie aanraden?

Gezin 1 (familie Treffers)

De afgelopen weken hebben wij ervaren dat de Philips 55PUS7304/12 een regelrechte krachtpatser is. Als je bedenkt wat deze TV allemaal kan, inclusief het beeld wat er wordt weergeven, dan zijn wij uitermate positief over dit product. Ondanks de opmerkingen die wij hebben geplaatst blijft ons eindoordeel zeer positief. Voor een betaalbare prijs krijg je een TV die helemaal van deze tijd is. Niet voor niets de tekst die Philips zelf gebruikt, “The One to Watch”. Een krachtige tekst die zijn naam dubbel en dwars waard is.

Gezin 2 (familie Faustin)

Voor ons gezin is de Philips Performance Serie PUS7304-televisie absoluut The One to Watch! Het beeld, het geluid, de Ambilight en de smartfuncties zijn top. Wij zitten nu vaker met z’n allen gezellig voor de tv om een leuke film te kijken. Eigenlijk het enige wat we aangepast zouden willen zien is het gebruiksgemak van de afstandsbediening. Af en toe wil je het geluid aanpassen, de beeldmodus veranderen of Ambilight wat bijstellen. Elke keer moet je hiervoor in een menu ingaan. Het was misschien handiger geweest als je hiervoor knoppen had waar je door herhaaldelijk de knop in te drukken verandert van opties zonder een half beeld of volledig beeld te verliezen tijdens het kijken. Maar dat vergeet je alweer snel als je geniet van de tv! Het gehele gezin vindt dit een absolute aanrader!

Gezin 3 (familie Ridder)

Wij hebben zelf thuis al de conclusie getrokken dat de volgende tv weer een Philips wordt, maar niet deze. Het weerspiegelen van het licht in het scherm is in onze specifieke thuis situatie een spelbreker. Misschien een soortgelijk type, maar met een mat scherm? We zien het wel. Wat extreem goed bevallen is bij ons allemaal, is de Netflix-knop. Ideaal voor zowel de kids, alsook voor papa en mama. Helemaal perfect zou het zijn als je zelf je snelmenu kan aanpassen, want laten we eerlijk zijn, wie gebruikt de functie “Zonsopkomstalarm”? Een ander minpuntje voor degenen die vaak ’s avonds of ’s nachts TV kijken: de enige knop op de afstandsbediening met backlight is de knop die je niet vaak gebruikt: Ambilight. Best lastig in het donker op de bank. Het 4K beeld met HDR is echt een aanrader, zeker met Dolby Vision. Alleen al daarom scoort deze tv bij mij 4 sterren.

Volledige reviews

Lees ook de volledige reviews van de gezinnen die de Philips PUS7304 lcd led tv getest hebben;

Familie Treffers
Familie Faustin
Familie Ridder

 • Delen:

Reacties

 1. Robert de Wilde
  07 augustus, 2019 om 13:02

  Interessant! Maar nu graag het – logische – vervolg:

  EEN ECHTE TEST van Philips The One serie op deze site! Bij voorbaat dank!

  • Martijn Chel
   07 augustus, 2019 om 13:03

   Die zouden we je graag geven, maar helaas moeten we het bij deze tests houden..

  • APIS
   11 augustus, 2019 om 21:00

   Ze hebben liever niet dat die luchtballon wordt doorgeprikt ;). “HDR” met 75% DCI-P3 en 350 nits helderheid :+); 75% DCI-P3 is vrijwel hetzelfde kleurbereik als SDR …

 2. Jonas
  07 augustus, 2019 om 16:46

  Wat is nu exact het verschil tussen de 7304 en het iets duurdere 7354. Hier valt nergens iets over te lezen of te vinden. Voor een ‘The one’ series toch best verwarrend al die nummers zonder voldoende informatie.

  • Pieter
   07 augustus, 2019 om 20:43

   Daar zit een extra soundbarretje in. Meer nier

   • APIS
    11 augustus, 2019 om 21:02

    Dat is de 7504, niet 7354 ;).

    Enige verschil tussen 7304 en 7354 is de winkel die hem verkoopt …

 3. bert
  16 augustus, 2019 om 15:57

  Last van reflecties.. Ja, ramen va 4 meter hoog… en gewoon geen gordijnen of anders iets wat je overdag (en ’s avonds) gewoon sluit. Of in between,.. noem het..

  Tv’s geven denk ik met een glimmend glas meer shine en kleur.. Om nu fabrikanten te dwingen om allerlei matte schermen (met behoudt van kleur en shine) te installeren.. !! ??

  Je kunt ook wel je eigen situatie er naar maken.. Eventueel met een druk op de knop, voor automatisch sluiten.. als je wilt blijven zitten. Misschien even tegen de tv zeggen.. Hey google, of hey alexa.. “Sluit, de …….. ” !!!

 4. Ronald de Ronde
  29 september, 2019 om 12:05

  Wij hebben de 65inch uitvoering besteld.
  Dit review was zeer duidelijke en behulpzaam.
  vriendelijk bedankt.
  Prijs kwaliteit is gewoon goed.
  mocht het geluid niet bevallen,kopen we er wel een soundbar bij.
  Er staan op Youtube 3 filmpjes o.a over unpacking en instaleren.

 5. Vivelafete
  24 februari, 2020 om 23:42

  Hallo! Wij hebben ook ‘the one to watch’ aangeschaft en zijn tot nu toe erg blij met de kwaliteit. Fijn dat de voet draaibaar is maar uuuhmmm.. weet iemand wat er moet gebeuren om die voet te laten draaien? Moeten er schroefjes worden verwijderd? Thanks alvast!

 6. Biggy28
  08 juni, 2020 om 18:01

  Ik heb deze tv in de 43inch uitvoering kortgeleden aangeschaft,na wat calibratiewerk is hij nog beter geworden met de beeldkwaliteit.
  Ook de firmware heb ik bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  Echter ik moet wel concluderen dat er soms een bug in het netwerk zit,zelfs met bedraad internernet,het kan zijn dat deze fout zich voordoet doordat deze bug in een android app zit wanneer ik die afsluit,of in de tv zelf zit in android of de firmware nog niet verholpen is.
  Het speakergeluid testte ik niet,ik heb nog een 2.1 3D Blu-ray home cinema
  HTB9245D/12 model die is Arc en heb ik erop aangesloten,werkt goed met het geluid.
  Maar ja misschien denk ik er toch over om een Atmos ondersteunende Philips soundbar aan te schaffen,dan komt deze tv nog meer tot zijn recht omdat deze tv atmos ondersteund.
  Wat ik ook hoop is de bovengenoemde bug dat hij ooit eens wordt opgelost,het liefst in de komende firmware update of anders,mocht deze tv android 10 ontvangen dat het dan wordt opgelost.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.