Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify test functie waarmee je snel wisselt naar favoriete speaker

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2019, 9:24 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify test momenteel een functie waarmee je snel kunt overschakelen naar je favoriete speaker. Je krijgt een notificatie op je smartphone wanneer blijkt dat beide apparaten fysiek dicht bij elkaar in de buurt zijn.

Nieuwe functie voor Spotify

Wanneer je speaker in huis Spotify Connect ondersteunt dan is het mogelijk er snel muziek op te luisteren wanneer je dat aangeeft op een mobiel apparaat. De muziekstreamingdienst wil dat proces vergemakkelijken door het testen van een nieuwe functie. Je kunt een speaker namelijk markeren als een favoriet apparaat. Wanneer je smartphone en die speaker dan dicht bij elkaar in de buurt zijn, fysiek, krijg je een notificatie in beeld met de vraag of je je muziek verder wil luisteren op de speaker die je als favoriet gemarkeerd hebt.

Dit werkt gemakkelijk dan wanneer je handmatig iedere keer dezelfde speaker in huis selecteert wanneer je naar je muziek wil luisteren. Vooralsnog werkt dit met één favoriete speaker in huis, dus het is niet zo dat Spotify automatisch tussen speakers wisselt of kan wisselen wanneer je dicht bij een ander model staat. Op moment van schrijven is het niet duidelijk wanneer de muziekstreamingdienst de functie naar iedereen uitrolt. Voorlopig zul je dezelfde handeling die je dagelijks verricht nog handmatig moeten blijven uitvoeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.