Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos werkt mogelijk aan een speaker met bluetooth

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2019, 9:55 CategorieLuidsprekers

Zoals het er nu naar uitziet werkt Sonos aan een nieuwe speaker waar zowel wifi als bluetooth op aanwezig is. Geen enkele andere speaker van deze fabrikant beschikt momenteel over bluetooth. Dus als dit gerucht klopt, dan is dat groot nieuws.

Bluetoothspeaker van Sonos

Bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond, is een document opgedoken waarin Sonos een nieuwe speaker beschrijft die beschikt over zowel wifi als bluetooth. In de beschrijving staat het volgende: “a high-performance wireless speaker and part of the Sonos sound system. The device’s primary function will be for streaming with Wi-Fi, but also features Bluetooth audio streaming and Bluetooth Low Energy, used for simplified setup.” Mocht dit gerucht kloppen, dan is dit de eerste bluetoothspeaker van de fabrikant.

De bovenstaande foto is afkomstig van Zatz not Funny! en laat een speaker zien die vergelijkbaar is met de Sonos One. Als de speaker inderdaad bluetooth ondersteunt, dan kun je hem dus ook gebruiken wanneer wifi even niet beschikbaar is. The Verge heeft ook nog met een persoon gesproken die bekend zou zijn met de plannen van het bedrijf en heeft daardoor de volgende dingen ontdekt. Zo moet het gevaarte iets groter en beter zijn dan de Sonos One en Play:1 en is er ondersteuning aanwezig van zowel Amazon Alexa als Google Assistent.

De nieuwe speaker wordt opgeladen door een basisstation. Als dat station niet beschikbaar is, dan kun hem opladen via een usb-c-aansluiting. Achterop zit een handvat waardoor je hem prima kunt meenemen. Verder zit achterop een knopje waarmee je snel kunt wisselen tussen bluetooth en wifi. Mocht je de wifistand activeren, dan gedraagt de speaker zich als een normale bluetoothspeaker. Je kunt hem dus niet bedienen via de Sonos-applicatie. Ook is het zo dat stemcommando’op dat moment dan niet beschikbaar zijn.

In de wifistand zal de speaker zich gedragen als een normale wifispeaker van Sonos en zo ook verschijnen in de app. Het verschil tussen deze en een normale speaker van het bedrijf, is dat je nu een batterij-indicator ziet staat. Verder is er ondersteuning voor Apple Airplay 2. Bovendien is er ondersteuning voor Trueplay, waarmee via de microfoon automatisch de beste instelling voor de muziekweergave uitgekozen wordt, op basis van de akoestiek van de kamer. Waarschijnlijk zal de fabrikant de speaker later deze maand gaan presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.