Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp brengt 120-inch 8K-televisie naar IFA 2019

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2019, 11:00 CategorieLcd en led tv's

Sharp toont volgende week tijdens IFA 2019 naar eigen zeggen de grootste 8K-televisie ter wereld. De Japanse fabrikant brengt een 120-inch televisie naar Berlijn, voorzien van de 8K Ultra HD-resolutie en een 5G-modem.

De 120-inch televisie van Sharp is een lcd led-variant, bedoeld om de mogelijkheden van 8K in combinatie met het 5G-ecosysteem te tonen. Dit ecosysteem bestaat naast een televisie uit camera’s en camcorders waarmee in 8K opgenomen kan worden en die via 5G kunnen communiceren. Het bedrijf focust zich hiermee met name op commerciële toepassingen.

Over de 8K-televisie is verder maar weinig bekend. Het model is met een afmeting van 266 bij 150 centimeter waarschijnlijk te groot voor de gemiddelde huiskamer, en als dat al zou passen dan is de kans groot at de prijs afschrikt. Extreem grote 8K tv’s van andere merken, waaronder die van Samsung en Sony kosten tussen de 60.000 en 80.000 euro. Het is overigens nog niet eens duidelijk of deze televisie daadwerkelijk voor consumenten te koop zal zijn.

Vorig jaar kregen we wat tijd om de Sharp LV-70X500E aan de tand te voelen, de eerste Ultra HD 8K tv van het bedrijf die beschikbaar is op de markt. Voor onze ervaringen lees je de uitgebreide review.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    29 augustus, 2019 om 13:05

    Leuk voor reclame maar niet in huis.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.