Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung verschuift productie van lcd tv’s naar oled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2019, 10:09 CategorieOled tv's

Er zijn in de afgelopen jaren al tal van geruchten verschenen over Samsung en oled tv’s. De Koreaanse fabrikant zou volgens deze geruchten al menigmaal de keuze hebben gemaakt om weer voor oled te gaan. Ook deze week verschijnt er weer een vergelijkbaar gerucht waarin gemeld wordt dat Samsung de productie van lcd tv’s terugbrengt en vol voor oled gaat.

Volgens een verslag van The Elec heeft Samsung Display een deel van de productielijnen die lcd tv’s produceren stilgelegd waarmee het bedrijf langzaam richting de massaproductie van oled-televisies zou gaan. De verwachting is dat de Koreaanse fabrikant zijn complete lcd tv-productie in Zuid-Korea schrapt, ten faveure van oled-displays. De kans is groot dat deze beslissing samenvalt met de beslissing om voor ‘QD-OLED’ te gaan, een technologie waarbij quantum dots gecombineerd worden met oled-panelen.

De fabrieken waar de productielijnen van lcd-panelen gestopt worden, worden voorzien van productie-apparatuur waarmee oled-panelen van groot formaat geproduceerd kunnen worden. Samsung heeft overigens nog productiefaciliteiten in China en neem een deel van de lcd-panelen die TCL maakt af. Samsung zal dus niet snel zijn gehele lcd-aanbod vervangen voor oled.

In 2012 kwam Samsung met zijn eerste oled tv op de markt maar dat model werd geen groot succes. LG wist met zijn eigen oled-technologie wel voet aan de grond te krijgen en momenteel is LG Display dan ook de grootste oled-fabrikant ter wereld. Samsung zette destijds vol in op lcd tv’s met quantum dot-filters, genaamd QLED-televisies. Momenteel lijken de verkopen van de premium QLED tv’s van Samsung te dalen en zet het bedrijf in op het middensegment en grote schermformaten. De oled-techniek moet het premium segment nieuw leven in blazen.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.