Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips’ expertise en innovatie opnieuw beloond door EISA (Adv)

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2019, 10:34 CategorieGesponsord

Elk jaar opnieuw selecteert de EISA (Expert Imaging and Sound Association) de beste televisies. De Philips OLED-modellen vallen ondertussen al voor het derde jaar op rij in de prijzen. Maar het EISA palmares van Philips is veel langer, een prestatie die het dankt aan een lange traditie van beeldkwaliteit en innovatie.

Een lange rij bekroningen

Philips is al vele jaren een innovator op vlak van televisie. Die toewijding aan beeldkwaliteit heeft veel vruchten afgeworpen. Sinds 1988 kreeg Philips niet minder dan 33 EISA awards voor beeldkwaliteit en vernieuwende technologie. Een greep uit de lange lijst: 100 Hz technologie, Widescreen, Natural Motion, Flat TV en Real Flat CRT, PixelPlus, Ambilight, en Clear LCD.

Deze 37PF9731D won de ‘2006-2007 Best High-End LCD TV’ award.

De 42PF9803 werd bijvoorbeeld in 2008 gelauwerd voor zijn exclusieve achtergrondverlichting met 128 segmenten die het probleem van zwart- en contrastniveau bij LCD-tv’s oploste. Zijn Perfect Pixel HD engine zorgde toen voor de vloeiendste bewegingen en Ambilight Spectra creëerde een unieke beeldervaring.

De 42PFL9803, winnaar van de ‘2008-2009 Best LCD TV’ award.

In 2013 was het raak voor Philips’ eerste Ultra HD 4K tv, de 65PFL9708. Die werd beloond voor zijn haarscherp beeld, uitstekende 3D weergave en indrukwekkende upscaling, en kwam op de markt aan een duidelijk lagere prijs dan voorgangers.

De intrede van 4K levert Philips de ‘2013-2014 Best Ultra HD TV’ award op voor de 65PFL9708.

De 55POS9002 was Philips’ tweede OLED model, en het scoorde sterk. De combinatie van het OLED paneel met de P5-processor, Philips’ eigen beeldverwerkingschip, creëerde volgende EISA experts excellente beeldkwaliteit. Die spitstechnologie en topprestaties waren dan ook nog eens gekoppeld aan een redelijke prijs.

EISA, wereldwijde expertise

In 1982 geven vijf hoofdredacteurs van Europese bladen de eerste award weg, “The Camera of the Year”. De groep breidt de volgende jaren uit tot vijftien bladen en richt de EISA op, ‘European Imaging and Sound Association’. Over de jaren groeit EISA verder, en kent het awards toe in verschillende sectoren zoals video, audio, foto en mobiel. In 2018 komen de eerste leden van buiten Europa (Australië, Canada, Hong Kong, India, Japan, en de VS) er bij en wordt de organisatie hernoemd naar Expert Imaging and Sound Association. Vandaag zetelen 61 expert magazines uit 29 landen vanuit heel de wereld in EISA. Jaarlijks testen zij talloze producten en stemmen zij tijdens de EISA Awards Meeting voor de beste producten van het jaar.

De P5 processor, 3e generatie

De 55POS9002 is de eerste Philips OLED tv die een EISA award in de wacht sleept: ‘2017-2018 Best Buy OLED TV.’ Het is het eerste OLED model dat uitgerust is met Philips’ eigen P5 beeldprocessor.

Philips debuteerde zijn P5 processor met groot succes in 2017, op de 55POS9002. De chip neemt alle beeldverwerking voor zijn rekening. Hij analyseert en corrigeert elk beeld in real time. Dat betekent dat hij  24 tot 100 keer per seconde al zijn taken uitvoert op een Ultra HD 4K beeld. Hij verwijdert nauwkeurig ruis, optimaliseert detail, scherpte en contrast, zorgt voor rijke kleuren en perfect vloeiende beelden.

De tweede generatie P5 voegt Perfect Natural Reality toe, een exclusieve Philips technologie die al je SDR-content een knappe HDR-look geeft met rijkere kleuren, intens en scherp witdetail, en krachtiger contrast. Zo geniet je met al je content van HDR beeldkwaliteit.

In de derde generatie P5 verbeterde Philips de ruisonderdrukking verder om hinderlijke kleurbanden in het beeld te vermijden en detail nog beter weer te geven. Ook Perfect Natural Reality kreeg een update. Deze techniek bewaart nu beter de originele kleuren in het beeld, en beschermt huidskleuren tegen verandering. Zo krijgt het beeld nog steeds een uitgesproken HDR karakter maar blijft het trouwer aan het origineel.

Fantastische OLED-prestaties, scherpe prijs

De 55OLED984 biedt prachtige prestaties en een rijke uitrusting voor een scherpe prijs.

De 55OLED804 combineert het nieuwste 2019 OLED-paneel met de kracht van de derde generatie P5 beeldprocessor. Je mag dan ook rekenen op indrukwekkende beeldkwaliteit: perfect OLED-contrast, rijke kleuren, haarscherp detail, en vloeiende beelden. Bovendien is dit Philips’ eerste OLED model dat naast HDR10 en HLG ook HDR10+ én Dolby Vision biedt. Daarmee ondersteunt het toestel alle belangrijke HDR-standaarden op de markt, en ben je zeker dat je met alle HDR-content van de best mogelijke kwaliteit geniet. De Dolby Vision Dark mode garandeert dat je ziet wat de filmmaker voor ogen had. Voor het meest indrukwekkende resultaat combineer je de superieure beeldverwerking van de P5 met Dolby Vision in de Dolby Vision Bright of HDR Vivid mode.

De 55OLED804 gebruikt dezelfde 50 Watt 2.1 luidsprekeropstelling als de vorig jaar bekroonde 55OLED803. Het nieuwe model kreeg daarbovenop Dolby Atmos ondersteuning. Dit nieuwe geluidsformaat laat de klank zelfs van boven je komen. Verbeterde audioprocessing garandeert kristalheldere dialogen en een krachtige, diepe basweergave.

De meest recente Android TV versie (9) met geïntegreerde Google Assistant staat garant voor een moderne smart tv ervaring. Uiteraard is het toestel ook voorzien van Philips Ambilight. De driezijdige verlichting rondom het scherm volgt de kleuren van het beeld, waardoor het beeld nog groter lijkt.

Een knap totaalpakket met andere woorden, dat scoort in alle onderdelen, ook in prijs! Voor 1.999 euro neem je deze allrounder mee naar huis.

Revolutionair geluid

In 2018 gooide Philips hoge ogen met de OLED+903, die niet alleen superieure beeldkwaliteit bood, maar ook voorzien was van een Bowers & Wilkins geluidsoplossing. Dit jaar legt Philips de lat nog hoger. De OLED+984 is het vlaggenschip van de Philips tv line-up. Net als de OLED804 is hij uitgerust met het meest recente OLED-paneel, de derde generatie P5 processor, HDR10+ én Dolby Vision, Ambilight en Android TV. Daarbovenop creëerden de design en engineering teams van Philips en Bowers & Wilkins een indrukwekkend ontwerp met superieure audioprestaties.

De ‘Tweeter-on-top’ technologie is een onderdeel van elke Bowers & Wilkins premium luidspreker, en nu dus ook van de Philips 65OLED984.

De opstelling gebruikt drie luidsprekermodules in een links/center/rechts opstelling. Die zijn gescheiden van het scherm, zodat de ontwerpers voor grotere luidsprekers konden kiezen die ze bovendien krachtiger kunnen aansturen. Het center-kanaal gebruikt de ‘Tweeter-on-top’ technologie van Bowers & Wilkins. Deze specifieke opstelling haalt de tweeter uit de behuizing van de luidsprekermodule, en plaatst deze bovenop in een eigen behuizing. Dit vermijdt reflectie van de hoge tonen binnen het luidsprekerkabinet waardoor de klank zuiverder en krachtiger blijft. De tweeter is bovendien mechanisch ontkoppeld van zijn eigen behuizing, om zo de zuiverste klank te garanderen.

De samenwerking tussen Philips en Bowers & Wilkins resulteerde in een unieke televisie die de beste beeldkwaliteit combineert met audiofiele klanken.

Het resultaat is een geluidssysteem met audiofiele kwaliteit. Op deze tv geniet je met volle teugen van je muziekbibliotheek. Aangevuld met de meest recente Dolby Virtual Atmos processing dompelt de soundtrack je helemaal onder in de filmsfeer. De OLED+984 is een unieke televisie, een combinatie van de beste beeldkwaliteit met weergaloze audioprestaties, in een strak modern design.

Dit artikel is geschreven in opdracht van TP Vision

 • Delen:

Reacties

 1. bert
  23 augustus, 2019 om 11:16

  Heel OPMERKELIJK :

  De 42PF9803 werd bijvoorbeeld in 2008 gelauwerd voor zijn exclusieve achtergrondverlichting met 128 segmenten die het probleem van zwart- en contrastniveau bij LCD-tv’s oploste

  En we zijn NU 11 jaar verder dan 2008… En waar zijn deze 128 “Exclusieve achtergrondverlichting” van Philips nu,.. in hun LCD-Tv’s ???

 2. ronnie
  24 augustus, 2019 om 8:51

  Nooit meer een philips voor mij.
  Ik heb de oled65/873 gehad,3x kapot in een jaar.
  Je kan wel alle hdr formaten hebben maar de kwaliteit is bagger.
  Nu een lg65C9,werkt echt veel beter,met alles.
  Update s komen veel vaker als bij philips, ik raad echt iedereen die een oled wil kopen lg aan.

  • bert
   24 augustus, 2019 om 10:43

   Laat ik nu net ook naast de panasonic 954 en de lg c9,….de philips oled 854/804 van 2019 in overweging hebben.. !!

   De ene philips kun je een beetje bijdraaien en dat is soms handig/nodig. De tv staat mooi laag op het tv-meubel.. zonder afleiding… en ambilight weet ik niet..

   Panasonic voor meer natuurlijke benadering van beelden misschien..
   lg voor de ook mooiere tv-stand (t.o.v. 2018) en de geroemde/betere smart besturing..

 3. Randy
  24 augustus, 2019 om 9:41

  Ik mis ambilight nog tot de dag van vandaag. Maar de ondersteuning op de smart functies zeker niet. Wat een drama bij mijn vorige Philips. Daarbij vreselijk veel backlight bleed op die lcd waarbij tpvision het afdeed als binnen de marge (met een check door monteur bij daglicht…hoe verzinnen ze het).
  Android icm OLED icm goede speakers icm ambilight klinkt als dat Philips zeker op de goede weg is. Voor een volgende OLED houd ik het dan ook zeker in de gaten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.