Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Originele Google Chromecast krijgt geen grote updates meer

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2019, 10:04 CategorieMediaspelers

Google heeft laten weten dat de originele versie van de Google Chromecast geen grote updates meer zal ontvangen. Wel mogen gebruikers nog rekenen op kleinere updates, die in het teken staan van beveiligingsupdates en kleine softwarefouten.

Geen updates meer voor Google Chromecast

De website 9to5Google heeft ontdekt dat de Google Chromecast, een relatief goedkoop apparaat waarmee je van domme televisies slimme apparaten kunt maken, al enige tijd geen updates meer ontvangen heeft. Daar waar modernere iteraties van de hardware bijvoorbeeld al op versie 1.40 zitten (en bètaversies van de software het nummer 1.42 dragen), blijft de originele Chromecast hangen op 1.36. De bètaversie van de software is ietwat hoger, maar dat verschil is verwaarloosbaar. Google heeft in elk geval geageerd op de situatie.

Chromecast recently celebrated its 6th birthday. We’re thrilled that some of our earliest adopters are still enjoying the first-generation device, and we continue to update it with bug and security fixes.

De eerste Google Chromecast zal dus geen grote updates meer ontvangen, maar gebruikers mogen nog steeds rekenen op kleinere updates die in het teken staan van veiligheid en stabiliteit. Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer Google besluit helemaal met de ondersteuning te stoppen. Ook weten we niet wanneer Google de stekker uit de eerste Chromecast trekt. Hoe het ook zit, voorlopig kun je de mediaspeler voor je televisie nog blijven gebruiken zoals je dat nu doet: maar wil je nieuwe updates, dan is het tijd om te gaan upgraden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.