Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

OnePlus tv’s komen met QLED-displays en komen naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2019, 9:58 CategorieLcd en led tv's

Dat het Chinese OnePlus met een eigen serie televisies komt staat inmiddels vast, maar wat we er precies van kunnen verwachten is nog onduidelijk. Deze week heeft de CEO van het bedrijf, Pete Lau, al een tipje van de sluier gelicht.

De nieuwe tv’s van OnePlus worden namelijk voorzien van QLED-panelen, oftewel lcd-panelen met een quantum dot-filter. Dit betekent dat ze een groter kleurbereik meekrijgen dan standaard lcd-panelen en daarbij een hogere helderheid bieden. Wie de QLED-panelen produceert is nog niet helemaal duidelijk, al zou het 55-inch model door TPV geproduceerd worden. Oled behoorde volgens Lau niet tot de opties aangezien OnePlus het prijsverschil het verschil in kwaliteit niet waard vindt.

De televisies van OnePlus worden in ieder geval in de markt gezet als premium televisies, en volgens Lau zal daar dan ook een premium prijskaartje bijhoren. De focus van de nieuwe modellen ligt op een high-end audio- en beeldkwaliteit. Op het gebied van smart tv kiest het bedrijf voor Android TV. Er zouden 43-inch, 55-inch, 65-inch en 75-inch varianten van de televisies uitgebracht worden.

In september worden de televisies van OnePlus in India op de markt gebracht. Later moeten de modellen ook naar de VS en Europa komen. Of en wanneer ze in Nederland en België verschijnen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.