Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe update brengt Android 9 naar Nvidia Shield TV

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2019, 11:08 CategorieMediaspelers

Een nieuwe update voor de Nvidia Shield brengt Android 9 naar de settopbox toe. Gebruikers kunnen de nieuwste update per direct downloaden. Vorige maand wisten we al dat Nvidia werkt aan een nieuwe versie van de Shield met Android 9. De upgrade brengt ook oudere versies van de mediaspeler helemaal up-to-date.

De nieuwe software-update heet Shield Experience Upgrade 8.0 en brengt niet alleen Android 9, maar ook verschillende andere verbeteringen. Het menu voor de instellingen is op de schop gegaan en zou nu overzichtelijker moeten zijn. Zo wordt het ook gemakkelijker om de Shield TV voor het eerst in te stellen. Een andere nieuwe functie is Match Content Color Space voor het optimaliseren van hdr-content.

Verbeteringen voor headsets, Netflix en Amazon Prime Video

Veel verbeteringen in de Nvidia Shield Experience Upgrade 8.0 zijn voor Amerikaanse gebruikers, maar ook in Nederland kunnen we van enkele verbeteringen genieten. Kijk je via de box naar Netflix, dan wordt nu Dolby Digital Plus 5.1 tot 640 kbps ondersteund. De streamingdienst van Amazon, Amazon Prime Video, ondersteunt nu content in een 4k-resolutie op de Shield wanneer je deze cast vanaf je smartphone. Ook is het volumebereik voor aangesloten headsets (via bluetooth en usb) vergroot. Gamers worden ook niet vergeten. GeForce Now heeft twintig nieuwe games gekregen waaronder Unknown Fate, SiNKR2 en Wonder Boy: The Dragon’s Trap.

De volledige lijst met verbeteringen in de Nvidia Shield Experience Upgrade 8.0 vind je op de website van Nvidia.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.