Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NAD brengt Apple AirPlay 2 naar Classic Series C 658 en Masters Series M10

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2019, 9:47 CategorieReceivers

AirPlay 2 is een feature die tegenwoordig niet meer om audio- en video-apparatuur mag ontbreken, en ook NAD realiseert zich dit. De fabrikant komt met een gratis firmware-update waarmee de multiroom streamingstandaard van Apple aan de Classic Series C 658 BluOS Streaming DAC en de Masters Series M10 BluOS Streaming versterker toegevoegd wordt.

Klanten van NAD die beschikken over een Classic Series C 658 BluOS Streaming DAC of Masters Series M10 BluOS Streaming versterker kunnen een update verwachten waarmee BluOS naar versie 3.4.20 gebracht wordt. Eenmaal geïnstalleerd hebben gebruikers toegang tot Apple’s AirPlay 2-standaard, waarmee media (audioboeken, podcasts, muziek, etc) van een iPhone, iPad of Mac gestreamd kan worden.

Ook krijg je toegang tot spraakbediening middels Siri, wat inhoudt dat je jouw hifi-apparatuur kunt vragen om een specifiek nummer af te spelen. De enige voorwaarde is wel dat je moet beschikken over Apple Music als muziekdienst.

Overigens denkt NAD ook aan oudere apparaten. Zo is er een BluOS 2i MDC module uitgebracht waarmee eigenaren van de C 368 en C 388 versterkers hun apparatuur kunnen voorzien van BluOS streaming en ondersteuning voor AirPlay 2. Voor de module moet echter wel 400 Britse ponden betaald worden.

Lees ook onze review van de NAD M10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.