Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft-medewerkers luisterden mee naar Xbox One-stemopnamen

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2019, 9:57 CategorieGaming

Medewerkers van Microsoft hebben meegeluisterd naar de stemopnamen die binnenkwamen via de Xbox One-spelcomputer. Het gaat om stemopnamen die zijn gemaakt via de Kinect-camera en stemassistent Cortana.

Xbox One-stemopnamen werden afgeluisterd

Motherboard schrijft dat mensen die zijn ingehuurd door Microsoft meeluisterden naar stemopnamen die binnenkwamen via de Xbox One. Het begon al toen mensen hun spelcomputer via de destijds verplichte Kinect-camera konden bedienen en ging door nadat de mogelijkheden van Cortana toegevoegd werden. Verschillende medewerkers hebben aan Motherboard opnamen laten horen. Veel van die opnamen waren bewust gemaakt, terwijl er ook een deel is dat onbewust opgenomen werd — zonder dat mensen hiervan op de hoogte waren.

Microsoft heeft eerder al toegegeven dat er echte mensen meeluisteren naar opnamen die binnenkomen via Cortana (op pc) en Skype, zodat de stembediening verbeterd kan worden. Onlangs heeft het bedrijf de gebruikersvoorwaarden hier ook op aangepast, zodat mensen die informatie kunnen opzoeken. Vorige maand heeft Microsoft aangekondigd dat Cortana zal verdwijnen van de Xbox One, maar gebruikers kunnen dan nog steeds Amazon Alexa en de Google Assistent (in de VS dan) gebruiken voor stemcommando’s en stembediening.

Ben je benieuwd naar de beste games van dit moment? Check dan ons meest recente overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.