Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft heeft geen plannen voor Xbox voor alleen streaming

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2019, 11:58 CategorieGaming

Microsoft heeft bevestigd dat het bedrijf geen plannen heeft voor een Xbox die alleen in staat is content te streamen. Dat houdt in dat we in 2020 dus alleen Project Scarlett kunnen verwachten: de opvolger van de huidige One-lijn van het bedrijf.

Project Scarlett is de enige Xbox waar aan gewerkt wordt

Phil Spencer, bij Microsoft de man die het voor het zeggen heeft wat games en consoles betreft, heeft bevestigd dat Microsoft niet werkt aan een Xbox waar je alleen content naartoe kunt streamen. Dat laat Spencer weten in een interview met Gamespot. In plaats daarvan concentreert het bedrijf zich op de mogelijkheid van games streamen naar je smartphone, terwijl de spelcomputer onder je televisie gebruikt wordt voor het lokaal afspelen van videogames. Project Scarlett is nu de enige console waar aan gewerkt wordt.

In de afgelopen maanden verschenen er geruchten over een nieuwe, goedkopere Xbox die vooral bedoeld zou zijn voor xCloud, de gamestreamingdienst van het bedrijf. Daar is dus geen sprake van. Project Scarlett wordt in elk geval een console die in staat is graphics in 8k te presenteren. Daarnaast zal er een ssd aanwezig zijn en zal er ondersteuning zijn voor ray tracing (een nieuwe techniek voor de manier waarop er met licht gespeeld wordt). Volgend jaar zal Microsoft de nieuwe spelcomputer officieel gaan onthullen.

Ben je benieuwd naar de beste games van dit moment? Check dan ons meest recente overzicht.



  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.