Marantz lanceert NR1200 stereo netwerkreceiver met Heos multiroom

01 augustus 2019 3 Minuten 5 Reacties
Marantz NR1200 1

Marantz kondigt vandaag de NR1200 aan. Deze stereonetwerkreceiver is voorzien van een slanke behuizing, 2-kanaals versterking en diverse opties om je muziek draadloos en bekabeld af te spelen. Daarnaast is de receiver volgens Marantz ideaal als vervanger voor de traditionele soundbar.

Marantz NR1200

De NR1200 is in het midden uitgerust met een nieuw, high-current versterkeronderdeel van 75 watt per kanaal. Hiermee kan nagenoeg iedere luidspreker worden aangedreven. Het circuitontwerp is voorzien van afzonderlijke, symmetrische versterkers aan de linker- en rechterkant. Deze delen een centrale voeding met afzonderlijke wikkelingen voor iedere belangrijke functie. De voedingstransformator is dus afzonderlijk bekabeld van de printplaten van de versterker, voorversterker, draadloze module en het display op het voorpaneel. Dit moet zorgen voor een betere kanaalscheiding, minder overspraak en waarborgt het muzikale geluidsveld en de gedetailleerde helderheid. Dankzij de twee afzonderlijke DAC’s per kanaal heeft de stereoreceiver een groter dynamisch bereik en een betere signaal-ruisverhouding.

Dankzij HEOS multiroom kun je muziek van Spotify (gratis en premium), Amazon Music, Tidal, TuneIn Internet Radio en meer afspelen, of toegang lokale muziekbibliotheken krijgen via de HEOS App. Bovendien kun je muziek overal in huis afspelen met behulp van HEOS-speakers, -systemen of -onderdelen voor een draadloze entertainmentervaring. Je kunt hetzelfde nummer in iedere ruimte afspelen of een ander nummer selecteren voor iedere verbonden ruimte. Ook kan content worden afgespeeld via Bluetooth of Apple AirPlay 2. Dankzij de ingebouwde DAB+ tuner krijg je toegang tot digitale radio. Liefhebbers van vinyl kunnen hun platenspeler aansluiten op de phono-ingang van de NR1200. De receiver biedt mogelijkheid om tot 24-bits/192-kHz ALAC, FLAC en WAV-verliesvrije bestanden te decoderen, evenals DSD 2,8 MHz en 5,6 MHz muzieknummers. Dit kan via de usb-poort aan de voorzijde of via netwerkbronnen.

De NR1200 is voorzien van vijf HDMI-ingangen die allemaal de nieuwste standaarden ondersteunen, waaronder HDCP 2.3, 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, HLG, High Dynamic Range (HDR10), 21:9 video, 3D en BT.2020 pass-through. Bovendien kan audio van de tv dankzij ARC (Audio Return Channel) met één HDMI-kabel worden overgebracht. HDMI-ingangen worden automatisch herbenoemd op basis van de door de bron verstrekte informatie. Alle surroundformaten worden bovendien automatisch gedownmixed door de NR1200. Ook de nieuwe Auto Low Latency Mode (ALLM) is aanwezig. Deze biedt gebruikers van de Xbox One een responsievere en meeslepende game-ervaring als de Xbox One is aangesloten op tv-modellen met ALLM-ondersteuning.

Daarbij beschikt de NR1200 over spraakbesturing via Google Assistant of Apple Siri. Geef een spraakopdracht om de muziek af te spelen, het volume harder of zachter te zetten, door te gaan naar het volgende nummer en meer. Wissel tussen spraakbesturingssystemen of kies een favoriet. De functionaliteiten variëren per spraakbesturingssysteem.

Na een firmware-update die eind 2019 beschikbaar zal worden gesteld, kun je een Bluetooth-hoofdtelefoon aansluiten op de receiver. Dankzij deze Bluetooth Out-functie kun je vrijuit bewegen in de woonkamer en in alle vrijheid van de door hun geselecteerde bron genieten. Eenmaal aangesloten, kun je ervoor kiezen om het geluid alleen af te spelen via de hoofdtelefoon of tegelijkertijd via de speakers in surroundmodus en de hoofdtelefoon in stereo. De hoofdtelefoon is voorzien van afzonderlijke volumeregeling.

Prijs en beschikbaarheid

De NR1200 van Marantz is vanaf september verkrijgbaar in zwart of zilvergoud. De prijs bedraagt 699 euro.

Reacties (5)