LG schroeft massaproductie 77-inch oled-panelen op

19 augustus 2019 1 Minuut 2 Reacties
LG 88Z9 oled

Volgens een verslag van Business Korea wil LG Display in 2020 de massaproductie van 77-inch oled-panelen in China flink opschroeven.

Oled televisies worden steeds betaalbaarder maar wanneer je voor formaten groter dan 65-inch wilt gaan schiet de prijs ineens flink omhoog. Een 77-inch oled-televisie is voor de meeste consumenten dan ook onbetaalbaar. Daar komt mogelijk volgend jaar verandering in aangezien de massaproductie van 77-inch oled-panelen opschroeft.

Volgens een verslag van Business Korea wil LG Display in 2020 de massaproductie van 77-inch oled-panelen in China flink opschroeven. Momenteel heeft LG Display reeds een 8.5G fabriek in China waarmee 77-inch panelen geproduceerd worden maar dit gebeurt nog maar in kleine aantallen. De kosten zijn daardoor hoog, waardoor de prijzen van de televisies hoog liggen en de afzet met 27.000 stuks nog aan de lage kant is.

Volgend jaar moet daar verandering in komen aangezien LG Display 77-inch oled-panelen in grotere aantallen wil leveren aan partijen als LG, Sony, Philips en Panasonic. Hiervoor wordt een nieuwe fabriek in China in gebruik genomen. De 77-inch panelen worden dankzij een nieuwe techniek uit dezelfde 8.5G substraat gesneden waardoor het ook mogelijk wordt om 48-inch oled-panelen te produceren. We kunnen dus, zoals al in eerdere geruchten verscheen, ook kleinere oled-tv’s verwachten.

De vraag naar grote tv’s lijkt flink gestegen te zijn in het afgelopen jaar. volgens IHS Markit is de verkoop van tv’s met een formaat tussen de 70- en 79-inch in 2018 met maar liefst 378 procent gestegen.

Reacties (2)