Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Honor lanceert Vision-serie televisies met HarmonyOS besturingssysteem

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2019, 13:55 CategorieLcd en led tv's

Honor, een dochtermerk van Huawei dat we vooral kennen van zijn smartphones, heeft vandaag tijdens de Huawei Developer Conference (HDC) zijn eerste televisies aangekondigd. Het Chinese bedrijf komt met de Honor Vision-serie, bestaande uit twee 55-inch modellen die voorzien zijn van het nieuwe HarmonyOS besturingssysteem.

Honor Vision met HarmonyOS

De twee televisies zijn niet ontwikkeld om het allerbeste op het gebied van beeldprestaties te leveren. De Vision-serie staat wel in het teken van smart tv, in de vorm van het HarmonyOS besturingssysteem. Dit besturingssysteem wordt vanaf nu over de hele breedte van het bedrijf ingezet, van smartphones en smartwatches tot televisies en slimme speakers.

De Vision-televisies komen met drie door Huawei ontwikkelde chipsets; de Honghu 818 Intelligent Display Chipset, de AI Camera NPU chipset en een Wi-Fi chipset. Het bedrijf zet hiermee in op de televisie als centrale punt van het huis waarmee alles bekeken, gedeeld en bediend kan worden. De HarmonyOS software is de rode draad in het verhaal, waarmee alle apparaten van het merk met elkaar verbonden worden en met elkaar kunnen communiceren. Daarbij is het een opensource-platform waardoor het bedrijf hoopt dat ook andere partijen ermee aan de slag gaan.

Honghu 818 chip

De chip die verantwoordelijk is voor de beeldprestaties, de Honghu 818 Intelligent Display Chipset, beschikt over zeven geavanceerde beeldverwerkingstechnologieënl Motion Estimate, Motion Compensation, Dynamic Range Imaging (HDR), Super-Resolution (SR), Noise Reduction (NR), Dynamic Contrast Improvement (DCI), Auto Color Management (ACM) en Local Dimming (LD). Deze technieken samen moeten voor een optimale beeldweergave zorgen.

Ingebouwde camera

De AI Camera NPU chipset is er een die wat meer verrast, want wie had gedacht dat we nog een camera op een televisie terug zouden zien na de privacy-issues van de afgelopen jaren? Honor en Huawei geloven er nog in en voorzien de televisies van een pop-up camera met onder meer gezichtsherkenning, bodytracking en houdinganalyse.

De software, onderdeel van HarmonyOS, maakt het onder meer mogelijk om videomateriaal van verschillende platformen, waaronder Huawei Video, te streamen. Daarnaast kun je foto’s tussen televisie en smartphone uitwisselen, smarthome-apparatuur bedienen en je smartphone of tablet als afstandsbediening inzetten.

Specificaties en prijzen

De Honor Vision televisies beschikken over 55-inch lcd-panelen met led-achtergrondverlichting, local dimming, de 4K-resolutie en HDR-ondersteuning. Beide modellen komen met een 6.9mm dun metalen frame. Er komt een variant met 2GB werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen, en een variant met 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen. De prijzen bedragen omgerekend 477 euro en 600 euro. Of en wanneer deze televisies naar Europa komen is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  10 augustus, 2019 om 17:13

  Dat hier aandacht aan word gegeven koop gewoon een duurdere dan heb je geen spijt OLED al vanaf 1000 euro je krijgt nooit spijt van OLED.
  Deze China troep wel.

  • sir oled
   11 augustus, 2019 om 13:00

   Beste,

   Voor elk wat wils en de tijd dat China alleen maar troep maakt is allang voorbij. Beste camera op de smartphone is van Huawei en niet alleen hardware maar ook de aansturing is van de allerbeste kwaliteit. Voor je begint te argumenteren met hun spionage software denk je nu echt dat ze de enige zijn ?

   Mvg,

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.