Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Canvas is een tv-standaard met hifi-audiosysteem voor LG oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2019, 9:47 CategorieAccessoires

We zien de laatste tijd steeds meer bedrijven verschijnen die zich richten op het ontwikkelen van premium tv-standaarden. Ook Canvas is een nieuwe start-up die zich hierop richt, maar niet alleen design speelt voor Canvas een rol. De tv-standaarden zijn namelijk voorzien van een audiosysteem met hifi-kwaliteit.

Het Canvas audiosysteem moet volgens het bedrijf zelf naadloos integreren met oled tv’s van LG. Het product is ontworpen en gebouwd in Kopenhagen en wordt in plaats van de meegeleverde voet van de betreffende televisies gebruikt. Het resultaat doet wat denken aan televisies van Bang & Olufsen, maar dan tegen een iets gunstigere prijs.

De Canvas komt in twee varianten op de markt; een 55-inch versie en een 65-inch versie. Daarbij is de tv-standaard geschikt voor LG oled tv’s uit de B-serie en C-serie, vanaf de B6- en C6-serie uit 2017. De Canvas is gemaakt van MDF (met een volume van 30 liter) en beschikt over een basreflexsysteem met twee tweeters en twee mid-woofers, gemaakt door SB Acoustics. De vierkanaals versterking levert een vermogen van 200 Watt. 

De stoffen bekleding van de standaard is beschikbaar in vijf kleuren en is voorzien van een kleine uitsparing waar bijvoorbeeld een Apple TV of een Amazon Fire TV in geplaatst kan worden. De verbinding tussen de tv en het audiosysteem verloopt via WiFi, blyetooth, HDMI (ARC) of een digitale optische of analoge audio-aansluiting. Daarbij ondersteunt het systeem audiostreaming via AirPlay 2, Google Chromecast, bluetooth, Spotify Connect en Sonos Connect. Ook kun je middels de bijbehorende iOS-app een automatische kalibratie uitvoeren waardoor de audioweergave aangepast wordt aan de akoestiek van de ruimte.

Je kunt een Canvas naar wens reserveren voor een bedrag van 100 dollar. De uiteindelijke koop kost je in totaal 999 dollar voor de 55-inch variant en 1.099 dollar voor de 65-inch variant. De crowdfundingcampagne gaat in oktober van start.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.