Betaalbare Philips OLED754 oled tv met Saphi nu te koop

26 augustus 2019 1 Minuut 12 Reacties
Philips OLED754

Philips is begonnen met de verkoop van zijn instapmodel oled tv, de OLED754. Deze nieuwe oled tv komt in tegenstelling tot de hogere modellen niet met Android TV als besturingssysteem maar met het eigen Saphi-platform. De televisie is vanaf nu te koop voor een prijs vanaf 1.999 euro.

Philips OLED754 oled tv

De Philips OLED754 is een oled tv die in een 55-inch en een 65-inch formaat op de markt gebracht wordt. De televisie is vooral een promotioneel model, met een aantrekkelijke prijs. Er moet dan natuurlijk wel ergens op ingeleverd worden en dus heeft Philips TV het Android TV smart tv-platform vervangen voor het Saphi-platform van het bedrijf zelf. Via Saphi krijg je toegang tot de bestaande Smart tv-apps die samengevoegd zijn met alle belangrijke tv-functies. Applicaties zoals YouTube, Netflix of Amazon Prime Video zijn met Saphi ook te gebruiken. Dankzij Miracast kun je foto’s van je tablet of telefoon op het beeldscherm van je tv bekijken. Daarbij heeft de TV 4GB aan opslaggeheugen, waar duurdere modellen 16GB hebben, en is het audiosysteem uitgekleed wat resulteert in 40 Watt speakers.

Voor de rest is de OLED754 eigenlijk een oled tv zoals we van Philips kennen. De modellen zijn voorzien van 3-zijdig Ambilight, de P5 processor is aan boord, en natuurlijk is er de 4K Ultra HD-resolutie met ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HDR10+ en zelfs Dolby Vision. Verder is de tv uitgerust met Dolby Atmos, Google Assistant en Amazon Alexa en vier HDMI-poorten.

Beschikbaarheid

De Philips OLED754 is reeds op de Nederlandse en Belgische markt verschenen. De 55-inch versie kost 1.999 euro, terwijl de 65-inch variant 2.999 euro kost.

Update: de adviesprijs van de OLED754 komt momenteel overeen met die van de OLED804/854 die wel over Android TV beschikt. Mogelijk daalt de prijs op korte termijn nog, maar vooralsnog is de OLED804/OLED854 bij gelijke adviesprijzen de betere keuze.

Reacties (12)