Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tweet hint op snelle komst Android TV Q

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2019, 10:23 CategorieSmart tv's

Het zou zomaar kunnen dat Android TV Q, de volgende versie van Android voor smart tv’s, al tegen het einde van dit jaar uitgebracht wordt. Google heeft namelijk reeds een nieuwe developerversie van de Android TV-software voor ontwikkelaars uitgebracht, compleet met nieuwe hardware.

Uit een twee van @androidtv_rumor blijkt dat Google een nieuwe release van de ADT uitgebracht heeft. De ADT is een Android TV Developer Kit waarmee ontwikkelaars van apps aan de lag kunnen om hun software geschikt te maken voor Android TV en om van nieuwe opties die binnen Android TV gaan verschijnen te profiteren.

De nieuwste versie die Google uitbrengt heeft de naam ADT-3 meegekregen en volgt al vrij snel op de ADT-2 die tijdens Google I/O in 2018 uitgebracht werd. ADT-2 bracht de eerste versie van Android TV Pie naar ontwikkelaars dus het is geen rare gedachte dat Google nu Android TV Q aan ontwikkelaars wil presenteren. ADT-3 wordt samen met nieuwe hardware uitgebracht zodat developers de software uitgebreid kunnen testen. Die nieuwe hardware, wat waarschijnlijk een soort settopbox is, betekent mogelijk dat Google belangrijke nieuwe veranderingen door wil voeren en mogelijk zelfs Android TV ook op andere devices, waaronder soundbars en tv-decoders, wil laten draaien.

Wat er precies gaat veranderen en wanneer we Android TV Q kunnen verwachten is nog onduidelijk, maar wel duidelijk is dat Google de vernieuwingscyclus een boost geeft en dat we dus waarschijnlijk op relatief korte termijn meer over Android TV Q te horen en te zien krijgen.

Bekijk ook onze video met alles dat je moet weten over Android TV.

 • Delen:

Reacties

 1. bert
  29 juli, 2019 om 14:30

  En ik snap niet wat dit betekent..

  Dit is iets totaal anders.. wat ook in de hardware van de tv,.. nieuwe hardware vereist..

  Dit is dan niet een nieuwe versie die op ouder tv’s met oudere hardware geupdate kan worden.. ?

  • Martijn Chel
   29 juli, 2019 om 19:15

   Wat het precies inhoudt is onduidelijk. Het kan zijn dat Google bepaalde nieuwe functies alleen op nieuwe hardware ondersteunt bijvoorbeeld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.