Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo Switch met verbeterde batterijduur aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2019, 16:04 CategorieGaming

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat de Nintendo Switch een kleiner broertje gaat krijgen in de vorm van de Nintendo Switch Lite. Vandaag maakte Nintendo bekend dat er een een nieuwe versie van de ‘oude’ Switch zal verschijnen.

Veel technische details zijn er nog niet over bekend, maar we weten in ieder geval dat de nieuwe Nintendo Switch een betere batterij aan boord zal hebben. Het nieuwe model geeft je straks de capaciteit om twee uur langer met de batterij te doen. De huidige Nintendo Switch gaat 2,5 tot 6,5 uur mee. De nieuwe versie straks 4,5 tot 9 negen uur. Voor een veeleisende game als Zelda: Breath of the Wild betekent dit op het nieuwe model een batterijduur van 5,5 uur. De exacte tijd hangt af van wat je op dat moment met het apparaat aan het doen bent. Veeleisende games trekken de batterij sneller leeg dan door het dashboard scrollen en de Nintendo eShop bekijken.

Nieuwe hardware?

Hoe Nintendo de verbeterde batterijduur voor elkaar heeft gekregen is nog onduidelijk. Volgens The Verge duidt het op een nieuwe, zuinige en krachtigere processor en nieuw geheugen. Het nieuwe model moet binnenkort in de winkels liggen. Het serienummer van het nieuwe model begint met XKW. Het modelnummer is HAC-001(-01). Zo weet je straks zeker of je met een nieuwe model in de winkels te maken hebt. Het oude model (HAC-001) begint met XAW.

De ‘nieuwe’ Nintendo Switch ziet er vrijwel hetzelfde uit als de oude versie. In tegenstelling tot de vorige week aangekondigde Switch Lite kun je dit model zowel in de hand als aangesloten op een televisie gebruiken. De prijs zou ook hetzelfde moeten zijn als de huidige normale Nintendo Switch, maar een exacte prijs is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit model met verbeterde accu de oude versie in de winkels gaan vervangen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.