Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Microsoft werkt nog steeds aan een goedkopere Xbox One-opvolger’

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2019, 10:07 CategorieGaming

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan werkt Microsoft nog steeds een een goedkopere opvolger van de Xbox One. Deze console moet naast Project Scarlett bestaan en is vooral bedoeld voor gebruik in combinatie met Project xCloud, de gamestreamingdienst van het bedrijf.

Toch een goedkopere Xbox One-opvolger?

Hoewel we er tijdens de E3 weinig over gehoord hebben, lijkt Microsoft toch achter de schermen te werken aan een goedkopere Xbox One-opvolger. Een console die minder high-end is dan Project Scarlett en vooral gebruikt moet worden voor Project xCloud, de gamestreamingdienst van het bedrijf. Het apparaat moet de ervaring voor de streamingdienst beter maken dan wanneer je alleen op een tv of via een ander apparaat zou spelen, laten bronnen weten, aangezien de Xbox zelf ook game-elementen kan verwerken.

Of dit klopt of niet, is momenteel moeilijk vast te stellen. Mocht het kloppen, dan krijgen ontwikkelaars het nog zwaar. Games zouden dan in tweeën opgedeeld moeten (kunnen) worden: één deel draait dan lokaal op de midrange hardware, terwijl het andere deel vanaf de high-end servers gestreamd wordt. Dat kan mogelijk zaken als vertraging op de lijn (lag) voorkomen, maar wordt nog een aardige puzzel voor developers om dat voor elkaar te krijgen. Microsoft heeft niet gereageerd op de nieuwe geruchten die verschenen zijn.

Wel zou Microsoft ontzettend zeker zijn van de kracht van xCloud. De goedkopere Xbox One-opvolger moet dingen vooral gemakkelijker maken voor iedereen. Ook wordt er meteen een schatting gemaakt van de mogelijke prijs: de doos zelf zou 60 dollar kunnen kosten, terwijl er een pakket met controller kan worden aangeboden voor 80 dollar. Dat zou een flinke klap zijn voor Microsoft, die momenteel 130 dollar en euro vraagt voor het hardwarepakket dat je kunt gebruiken met Google Stadia. Het wachten is nu op meer informatie.

Het meest recente overzicht van de beste games van begin 2019 vind je hier. Ons volgende overzicht verschijnt over ongeveer twee weken.


€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.