Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG begint deze week met uitrol Airplay 2 en HomeKit voor smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2019, 8:23 CategorieSmart tv's

Begin dit jaar liet LG al weten dat zijn nieuwste smart tv’s ondersteuning zouden krijgen voor Apple’s Airplay 2 en daarnaast over integratie van HomeKit zouden beschikken. Deze twee functies moesten via een firmware-update later in het jaar toegevoegd worden, en deze week wordt de daad dan ook bij het woord gevoegd.

Als je een LG-televisie uit 2019 hebt en dit model uit de 7-serie of hoger komt dan krijg je deze week de melding dat er een update beschikbaar is. Het gaat om zowel de lcd- als de oled-televisies van de Koreaanse fabrikant. De uitrol kan gefaseerd plaatsvinden waardoor sommige modellen in de komen de weken pas aan de beurt zijn.

Dankzij ondersteuning voor Airplay 2 kunnen de televisies gebruikt worden als ontvanger binnen het ‘Apple ecosysteem’. Dat betekent dat je muziek, foto’s of films van een iPhone, iPad of Mac naar je televisie kunt streamen. Je kunt het zien als een AirPlay 2-speaker, waardoor je media op de tv in een specifieke ruimte kunt laten tonen. Mocht je het willen dan kun je de televisie als multiroom-speaker inzetten, waarbij muziek dus zowel op televisie als op andere Airplay 2-speakers afgespeeld wordt.

Daarnaast bieden de LG-televisies ondersteuning voor HomeKit. Dit betekent dat de LG smart tv onderdeel wordt van de Woning-omgeving van Apple en je vanuit die app (of middels Siri) de tv kunt bedienen. Zo kun je de tv aan- of uitzetten, het volume bedienen en de bron selecteren. Daarbij kun je de televisie binnen de HomeKit-omgeving koppelen met andere HomeKit-producten en accessoires, en dus in scenes gebruiken.

Bekijk ook de LG 2019 tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Mark
  24 juli, 2019 om 15:40

  Dus…..

  OF ik koop een 2019 LG OLED met ingebouwd Airplay ingebouwd

  OF ik koop voor het (behoorlijke) prijsverschil een AppleTV, en een 2018 LG OLED.

  (Alleen voor HDMI 2.1 kan ik het prijsverschil niet goedpraten)

  Keuzes, keuzes….

  • sir oled
   24 juli, 2019 om 20:40

   Beste,

   Als je niet echt een gamer bent kan je die 2.1 aansluitingen laten voor wat ze zijn. Eens er apparaten zijn die 2.1 features hebben zullen de bugs als paddestoelen uit de grond schieten.
   Beeldkwalitiet tussen 18 en 19 modellen is praktisch gelijk dus keuze is snel gemaakt….

   Mvg,

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.