Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hisense lanceert lcd tv met twee lcd-panelen in China

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2019, 11:13 CategorieLcd en led tv's

Hisense heeft onlangs zijn eerste oled-televisie voor de Benelux aangekondigd, maar ook in zijn thuismarkt China zit het bedrijf niet stil. Daar heeft Hisense namelijk een lcd tv met twee lcd-panelen aangekondigd.

De Hisense U9-serie is een 65-inch lcd led tv, bestaande uit twee panelen. De techniek, in januari al gepresenteerd als ULED XD, maakt nog nauwkeurigere local dimming mogelijk en voorziet dus in een beter contrast.

ULED XD maakt gebruik van een Ultra HD lcd-paneel met volledige kleurweergave en een full hd lcd-paneel met monochrome weergave. Het monochrome paneel is tussen de led-achtergrondverlichting en het Ultra HD-paneel geplaatst en wordt gebruikt om het geavanceerde local dimmingsysteem aan te sturen. Simpel gezegd wordt de full led-achtergrondverlichting aangedreven door het monochrome lcd-scherm. Het aantal led-zones komt dan ook overeen met het aantal pixels in het full hd-paneel. De nieuwe techniek maakt nauwkeurige controle over de leds mogelijk en moet een hoger contrast en diepere zwartwaarden bieden.

Verder beschikt de U9-serie over smart tv-mogelijkheden 4GB aan werkgeheugen en de mogelijkheid om een externe draadloze subwoofer aan te sluiten. De prijs van de tv bedraagt 17.999 Yuan, wat omgerekend zo’n 2.300 euro is. Of en wanneer dit model naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.