Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google geeft meer informatie over gamestreamingdienst Google Stadia

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2019, 10:34 CategorieGaming

Google heeft in een faq-pagina meer bekendgemaakt over de aankomende gamestreamingdienst Google Stadia. Zo stelt Google dat je eigenaar blijft van een game die niet meer wordt aangeboden winkel, tenzij er onvoorziene omstandigheden zijn.

Meer over Google Stadia

Er staat nu een faq-pagina online waarin meer informatie te lezen is over Google Stadia, de gamestreamingdienst van de zoekmachinegigant. Zo weten we nu meer over de manier waarop het account geactiveerd wordt en wat er gebeurt wanneer een uitgever of ontwikkelaar een game uit de Stadia-winkel haalt. Heb je bijvoorbeeld de Founder’s Edition gekocht van Google, dan krijg je in november een activatiecode. Je kunt de code ook aan iemand anders geven, mocht je dat willen. De code zit dus niet meteen vast aan je Google-account.

Daarnaast is het goed om te weten dat een game altijd beschikbaar blijft voor de mensen die hem hebben gekocht via Google Stadia. Het kan zijn dat die games dan niet meer beschikbaar zijn in de digitale winkel, maar jij kunt hem blijven spelen. Tenzij er onvoorziene omstandigheden zijn, dan kun je de toegang tot je gekochte game alsnog verliezen. Speel je vaak offline multiplayer? Dan is het goed om te weten dat je tot vier Stadia-controllers kunt gebruiken voor die gezellige, offline gamingavonden.

Verder is er meer informatie gegeven over de controller. Hoewel je bluetooth gebruikt voor het installeren van de controller, zul je altijd wifi gebruiken voor de bediening. Je kunt wel de controller via usb-c aansluiten op een smartphone, computer of tablet. Over mobiele apparaten gesproken: het is goed om te weten dat Google Stadia op elke tablet met het Chrome OS aan boord gespeeld kan worden. Verder kun je Stadia alleen gebruiken op de Google Pixel 3 en 3a-smartphones, evenals de bijbehorende XL-varianten.

In de toekomst wordt de dienst aangeboden op meerdere smartphones en tablets, maar daarover is nu nog niets bekend. Ook is er nog niets bekend over ondersteuning voor virtual reality. Voor meer informatie kun je ons eerder geschreven bericht nalezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.