Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Assistent nu beschikbaar op Sonos-speakers

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2019, 15:06 CategorieLuidsprekers

In mei werd het al aangekondigd, maar vanaf vandaag kunnen Sonos-gebruikers dan eindelijk aan de slag met de Google Assistent, de spraakassistent van het Amerikaanse bedrijf.

De Google Assistent is vanaf vandaag beschikbaar op Sonos in Nederland via een gratis software-update. Daarmee wordt de geluidservaring van Sonos samengebracht met de slimme bedieningsmogelijkheden van de Google Assistent. De persoonlijke assistent is geïntegreerd in het hele ecosysteem aan producten en partners. Aangezien Sonos eerder al ondersteuning voor Amazon’s Alexa integreerde is Sonos met de toevoeging van de Google Assistant het eerste geluidssysteem met meerdere spraakassistenten. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen keuzevrijheid dan ook hoog in het vaandel staan. Gebruikers kunnen op Sonos een assistent kiezen voor elke individuele speaker, met meerdere spraakassistenten op één systeem. Zo kan bijvoorbeeld de Google Assistent op de Beam in de woonkamer en Alexa op de Sonos One in de keuken worden ingesteld. Vervolgens kan een nummer worden gestart met de assistent van Google en daarna Alexa worden gevraagd wat er wordt afgespeeld, en andersom.

Je kunt spraak gebruiken met de in de Sonos One of Sonos Beam ingebouwde Google Assistent, of met een verbonden Google Home-product. Zo kun je muziek afspelen, een televisieprogramma starten, smarthome-apparaten bedienen, en updates ontvangen zoals agenda-afspraken en verkeersinformatie. Sonos ondersteunt de belangrijkste eigen functies van de Assistent, zoals Continued Conversation, Broadcast Mode en de mogelijkheid om een andere stem te kiezen voor de assistent.

De spraakassistent van Google is op dit moment beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk – meer landen volgen later.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.