Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

FWD legt uit video: alles wat je moet weten over audio op televisies

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2019, 8:54 CategorieTips en adviezen

In deze video leggen we alles uit over de audio-oplossingen van televisies. Wat voor audiosystemen vind je vandaag de dag op televisies en wat is de beste oplossing? Hoe sluit je de tv het beste aan op je audiosysteem en hoe luister je Dolby Atmos nu precies via je televisie? We leggen het je uit in deze video.

Alles wat je moet weten over audio op televisies

De audio-ervaring is minstens net zo belangrijk als de beeldervaring, maar wat zijn op het gebied van geluid nu zaken waar je op moet letten bij het kopen van een tv? In deze video leggen we het uit welke audio-oplossingen er vandaag de dag op televisies gebruikt worden en gaan we dieper in op de kabels die je het beste kunt gebruiken om je televisie aan je audiosysteem te koppelen. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij Dolby Atmos. Hoe verwerken televisies dit audioformaat en hoe zorg je ervoor dat je dit audioformaat ook kunt weergeven via de luidsprekers van jouw audiosysteem?

Abonneer je op ons FWD YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s en neem onze tips en adviezen door voor meer informatie over het plaatsen, aansluiten, instellen en gebruiken van je televisie.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  13 juli, 2019 om 16:41

  Gewoon tv aan de muur een HDMI naar de reciever waar de luidsprekers aan hangen. Aan de receiver je media box en je uhd blueray speler.
  Je kunt er nog meer op aansluiten losse apparaten.
  Tv aan receiver aan volume aan kies het geluidssysteem op je receiver dolby digital dolby atmos dts X enz wat je maar wilt.
  En kijken en genieten zo moeilijk is het niet.
  Dit is gewoon het beste een soundbar is niks.
  Zo is mijn opstelling 9.1 7 surround 2 high speakers 1 sub.
  OLED tv niks anders je heb dan top beeld en geluid.

 2. Frans
  14 juli, 2019 om 12:30

  Er is geen geen lg tv van 2018 die dolby atmos ondersteunt via hdmi naar een reciever…..

  • Frans
   14 juli, 2019 om 19:02

   Zit in mijn receiver van marantz ik gebruik geen tv geluid. Alleen beeld geluid uit de marantz met de 10 speakers dus wel dolby atmos of dts X.
   Beter krijg je het nooit.

 3. Willy
  14 juli, 2019 om 15:04

  Na 2 dure soundbars te hebben geprobeerd de Teufel 40 activa speakers gekocht. Geen losse versterker meer nodig en als enige actieve speaker met HDMI ingang. Kabeltje naar de tv en spelen maar. En wát een sound.Daar kan geen soundbar tegenop.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.