Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Canton lanceert Smart Soundbar 9 met multiroom- en surround-opties

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2019, 10:52 CategorieLuidsprekers

Na onder meer de DM55, DM9 en DM90.3 heeft het Dutise Canton weer een nieuwe soundbar uitgebracht. De fabrikant komt met de Smart Soundbar 9, een alles-in-één-oplossing die ook onderdeel van een surround- en multiroom-opstelling kan zijn.

Canton Smart Soundbar 9

De Smart Soundbar 9 van Canton heeft een vermogen van 300 Watt en komt met vier bass drivers, twee midrange drivers en 19mm dome tweeters. De behuizing is gemaakt van versterkt MDF, met stijlvolle premium elementen als een metalen gril, een blauw led-display en met hitte behandeld glas. De soundbar kan voor een tv gezet worden maar ook aan de muur gemonteerd worden. Volgens Canton is de soundbar, met een formaat van 890x70x100mm, geschikt voor tv’s van 40-inch of groter.

De soundbar beschikt over WiFi, met ondersteuning voor Chromecast built-in waardoor je eenvoudig muziek richting de speaker kunt sturen. Daarbij krijg je hierdoor toegang tot de meest populaire diensten als Tidal, TuneIn, Deezer en Google Play Music. Native ondersteuning voor Spotify Connect is ook aanwezig. Mocht WiFi geen optie zijn dan kun je altijd nog streamen via Bluetooth aptX.

Wanneer je extra speakers uit de Canton Smart Series toevoegt kun je een draadloos multikanaals homecinema-systeem opzetten. Hiervoor zijn onder meer de Canton Smart Sub 8 subwoofer en de Smart Soundbox 3 surroundspeakers beschikbaar. Multiroom is ook een optie door andere speakers uit de serie draadloos te koppelen en in een andere ruimte te plaatsen.

Naast de draadloze opties biedt de Smart Soundbar 9 fysieke aansluitingen in de vorm van drie HDMI inputs en één HDMI output, allen voorzien van HDCP 2.2 en ondersteuning voor 4K Ultra HD. De HDMI-output biedt ook ondersteuning voor HDMI ARC. Daarnaast heb je de beschikking over een stereo RCA-input, twee digitale inputs en een subwoofer output.

De Smart Soundbar 9 biedt ondersteuning voor Dolby Digital en DTS Digital voor films, en voor muziek hi-res audio tot 24bit / 96kHz Er zijn drie equalizer presets aanwezig voor het optimaliseren van de audioweergave en ook kun je gebruikmaken van een lipsync-functie.

Prijs en beschikbaarheid

De Canton Smart Soundbar 9 is reeds te koop voor een prijs van 699 euro.


€ 699,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.