Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ADV: Wat verbruikt homecinema apparatuur en hoe beperk je dit?

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2019, 11:49 CategorieGesponsord

Steeds meer mensen maken van hun huiskamer een soort van bioscoopzaal met fantastisch beeld en geluid. Levensecht en van alle gemakken voorzien. Maar wat kost het eigenlijk aan energie, al die home cinema-apparatuur, en kun je daar nog ergens op besparen?

Steeds moderner en zuiniger

De producten en apparaten die elk jaar op de markt komen en waarmee je je eigen homecinema set samenstelt worden steeds moderner en energiezuiniger. Het energielabel dat aan de verschillende apparaten toegekend is zegt vaak al heel veel over het verbruik. Zeker is dat je wat betreft de keuze voor een tv altijd wel kunt bezuinigen zoals dit ook geldt voor bijvoorbeeld Blu-ray spelers, game consoles en andere randapparatuur. Ook bij het samenstellen van je homecinema set kun je nadrukkelijk rekening houden met de mate van energiegebruik.

Zet wel altijd de dynamische modus uit

Handig om te weten is dat in z’n algemeenheid geldt dat een oled tv zuiniger is dan lcd led tv, al gaat het dan niet om grote bedragen. Bovendien wordt de mate van energiegebruik gemeten aan de hand van de standaard instellingen; verander je iets dan doe je dat voordeel vaak al weer teniet. Wil je zeker energie besparen? Zet dan de achtergrondverlichting wat lager en zet de dynamische modus uit. Met name dat laatste is echt een energieslurper en een energiezuinigere filmmodus of bioscoopmodus geeft je ook nog een beter beeld. Vergeet ook niet dat je alleen met de afstandsbediening de apparatuur nooit echt uitzet. Zet je de apparatuur echt uit dan scheelt ook dit in het verbruik.

Stekkerblok met een aan- en uit schakelaar

Nog een tip is om je apparaten van je home cinema set aan te sluiten op een stekkerblok met een aan- en uit schakelaar. Zo kun je met een druk op de knop alles echt uitzetten als je ’s avonds naar bed gaat. Bij de randapparatuur die eventueel opgeladen moet worden is het zaak meteen nadat het apparaat vol is de lader uit het stopcontact te halen. Vaak laten we de lader onnodig lang in het stopcontact en dit kost onnodig veel stroom. Wil je toch al besparen op je maandelijkse energierekening? Ga dan eens de energie vergelijken die door de verschillende leveranciers aangeboden wordt. In een oogopslag wordt je helder de goedkoopste energieleverancier in jouw situatie is. Wil je de overstap maken? Ook dan hoef je zelf niet veel te doen, want dit wordt allemaal voor je geregeld.

Dit gesponsorde artikel is geschreven door Overstappen.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.