Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify Social Listening: testfunctie voor gezamenlijke muziekbeleving

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2019, 9:48 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify test momenteel een functie waarmee je gezamenlijk naar je favoriete nummers kunt luisteren. Iedereen met een speciale code kan namelijk de muziek bedienen vanaf zijn eigen smartphone of tablet.

Samen muziek beheren met Spotify

Spotify test momenteel een nieuwe functie genaamd Social Listening. Wanneer je deze functie activeert, dan kun je andere mensen mee laten luisteren naar je huidige sessie, die meedoen vanaf een smartphone of pc bijvoorbeeld. Je krijgt toegang tot de feature wanneer je op een link klikt of een speciale code scant. De functie is vooralsnog niet beschikbaar voor mensen die nieuwe mogelijkheden testen voor het bedrijf, maar intern hebben mensen er al wel toegang tot. Er zijn gelukkig al wel screenshots beschikbaar voor een goede indruk.

In de app kun je zien hoeveel mensen er meeluisteren. Je ziet hun profielfoto en zij zien een code waarmee ze muziek kunnen toevoegen. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer Spotify deze functie voor iedereen gaat lanceren. De laatste paar maanden heeft de dienst overigens veel nieuwe functies geïntroduceerd, evenals ondersteuning voor podcasts, waardoor de groei voorgezet kon worden. Vorige maand werd bekendgemaakt dat de grootste muziekstreamingdienst van dit moment honderd miljoen betalende abonnees heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.