Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung wil dat gebruikers hun Qled-tv’s op malware scannen

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2019, 10:18 CategorieLcd en led tv's

Samsung adviseert eigenaars van een Qled-tv hun televisies regelmatig te scannen op malware; schadelijke software voor slimme apparaten. De fabrikant wil graag dat gebruikers dit om de paar weken doen om er zeker van te zijn dat ze er op tijd bij kunnen zijn.

Samsung: scan Qled-tv’s op malware

De klantenservice van de Amerikaanse tak van Samsung heeft op Twitter voorgesteld dat eigenaars van een Qled-tv van het bedrijf, hun tv regelmatig op malware moeten scannen (zie tweet hieronder). Malware is kwaadaardige software voor slimme apparaten. In de tweet staat dat het belangrijk is voor televisies die met wifi verbonden zijn en dat het net zo belangrijk is als het scannen van je computer. Daarnaast is er een video toegevoegd die het proces van scannen laat zien, zodat iedereen weet hoe het gedaan moet worden.

Je hebt hiervoor de optie Smart Security nodig. Die vind je bij System Manager onder de instellingen. De scanner is al sinds 2016 aanwezig op de tv’s van de Zuid-Koreaanse bedrijf, maar tot op heden is er nog maar weinig aandacht aan besteed. Wel heeft Samsung in 2016 bekendgemaakt dat de scanfunctie op de achtergrond z’n werk doet, maar nu wordt dus aangeraden de scan om de paar weken uit te voeren. Hoewel het al een tijdje mogelijk is tv’s met malware te infecteren, lijkt dat op grote schaal nog niet gebeurd te zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.