Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 5 ondersteunt gamesaves van PlayStation 4-spellen

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2019, 9:49 CategorieGaming

Sony heeft laten weten dat de PlayStation 5 de overstap naar een nieuwe consolegeneratie een stuk gemakkelijker gaat maken. Het apparaat krijgt daarvoor functies, zoals het ondersteunen van savegames die mensen op een PlayStation 4 (Pro) hebben aangemaakt.

PlayStation 5 moet overstap makkelijk maken

Sony Interactive Entertainment-ceo Jim Ryan heeft tegenover CNET een aantal aspecten van de PlayStation 5 bevestigd. Zo krijgt een console een ssd (solid state drive) in plaats van een hdd, zal die de 4k-resolutie op 120Hz ondersteunen en kunnen savegames van de PlayStation 4 ook op een PS5 gebruikt worden. Verder heeft Ryan aangegeven dat de gamestreamingdienst PlayStation Now verbeterd wordt, maar op moment van schrijven is niet duidelijk wat de ceo daarmee precies bedoelt.

Al deze aspecten moeten ervoor zorgen dat gamers zonder veel gedoe kunnen overstappen van de ene naar de andere PlayStation, in dit geval PlayStation 4 (Pro) naar PlayStation 5. Of je nou gamet via PlayStation Now of gebruikmaakt van de backward compatibility van de spelcomputer. Dit zijn voornamelijk acties die Sony neemt om de early adopters tegemoet te komen.  De verwachting is dat Sony volgend jaar de tijd neemt de console te onthullen. Tijdens de aankomende E3-gamebeurs van deze maand zal Sony niet aanwezig zijn.

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je PlayStation 4 of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht. Ons nieuwe overzicht verschijnt over enkele weken.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.