Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips Performance Series: The one to watch (ADV)

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2019, 8:54 CategorieGesponsord

Een televisie die alles in huis heeft om het hele gezin te bekoren. Superieure beeldkwaliteit en mooi geluid, dat spreekt vanzelf. Maar ook een mooi design mét Ambilight. En alle mogelijkheden van Android TV. De Philips Performance Series, een televisie die je met plezier aanbeveelt.

The one to watch

Sta jij bij vrienden en familie bekend als de persoon die alles weet over de laatste televisietechnologie? Dan ken je deze vraag ongetwijfeld: “Welke tv moeten we kopen?” Je weet dat het antwoord een lange, soms technische uitleg vereist. Een uitleg die vaak meer vragen oproept. En dat je de voor- en nadelen van verschillende modellen moet vergelijken. En dat je rekening moet houden met de prijs. Je doet het graag, maar soms denk je: “Was er maar een televisie die ik aan bijna iedereen kon aanbevelen.”

Om een antwoord te bieden op die vraag heeft Philips de Performance Series (PUS7304, PUS7334, PUS7354 en PUS7394) uitgebracht. Een model met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en beschikbaar in een ruime selectie schermformaten. Een model dat alle belangrijke beeldtechnologie aan boord heeft, goed geluid biedt en een leuke gebruikservaring. En er nog fantastisch uitziet ook. Kortom: The one to watch. En diegene die je met plezier zal aanbevelen.

Design

De televisie neemt een prominente plaats in in de woonkamer. Geen wonder dat je een model zoekt met een premium uitstraling. Philips designs maken gebruik van hoogwaardige materialen en top afwerking. Het ontwerp van de Performance Series gaat recht naar de essentie, maar leent het toestel wel de nodige flair. De licht zilverkleurige Performance Series heeft een frisse, slanke look. Het kader heeft strakke lijnen en zacht afgeronde hoeken. De slanke, T-vormige voetbalk uit aluminium is een opvallend accent dat uitnodigt om aan te raken. De centrale voet is bovendien een draaivoet. Met een lichte hand draai je het toestel naar links of rechts. Dus ook als je even vanop een andere plaats in de woonkamer wilt kijken, geniet je van het mooiste beeld.

Top beeldkwaliteit met de P5 processor

TV kijken, dat betekent live tv, spelconsoles, streamingdiensten, je eigen content en Blu-ray-spelers. Om al die verschillende bronnen, in verschillende resoluties en elk met hun eigen karakteristieken om te zetten naar Ultra HD resolutie is een uitzonderlijke processor nodig. Daarvoor ontwierp Philips de P5 processor. Die bundelt hun jarenlange ervaring op vlak van beeldkwaliteit. De processor verbetert het bronsignaal, en levert de beste scherpte, de beste kleuren, het beste contrast, en de beste bewegingsscherpte. Zo geniet je met al je bronnen van de best mogelijke beeldkwaliteit.

Elk beeld is geoptimaliseerd in real-time

De P5 voert al zijn bewerkingen uit terwijl je kijkt, 24 tot 100 keer per seconde voert hij alle stappen uit om je het mooiste beeld te garanderen. Een indrukwekkende prestatie. Om te vermijden dat fouten zich verder in de keten propageren voert de processor eerst ruisonderdrukking uit. Na een analyse die zelfs rekening houdt met beweging in het beeld, verwijdert hij willekeurige ruis en blokvorming in het beeld. Detail wordt optimaal bewaard zodat het beeld niet aan diepte verliest en geen uitgevlakte indruk geeft.

Vervolgens worden in opeenvolgende stappen kleur, detail en contrast geoptimaliseerd. De processor werkt met zeer hoge precisie zodat kleurbanden onzichtbaar blijven. Details worden op slimme wijze aangescherpt. De processor vermijdt bijvoorbeeld overmatige scherpte in gezichten. Lijnen worden dunner gemaakt, overgangen van licht naar donker worden aangescherpt zonder vreemde dubbele randen te creëren. Daarna verbetert de P5 het contrast in elk beeld, zodat het beeld wint aan diepte en bijna tastbaar wordt. Dankzij Micro Dimming Pro houdt hij daarbij ook rekening met het omgevingslicht. Is het donker in de kamer, dan kan de processor het beeld optimaliseren voor betere zwartweergave en contrast. Is er veel licht in de kamer dan optimaliseert hij het beeld voor helderheid. Tot slot, dankzij Natural Motion blijven zelfs de snelste actiescènes of sportwedstrijden haarscherp en vloeiend in beeld.

Krachtig geluid

Met twee 10 Watt full-range luidsprekers levert de Performance series krachtige klank. Geniet van kristalheldere dialogen en verbeterd basgeluid zodat de film soundtrack echt tot zijn recht komt. Voor het allerbeste geluid ondersteunt hij Dolby Atmos, het moderne audioformaat waarbij je niet enkel surroundsound ervaart maar er zelfs geluid van boven je lijkt te komen.

HDR met HDR10+ én Dolby Vision

High Dynamic Range is het beeldformaat dat de meest realistische en indrukwekkende beelden toont. Dankzij een hogere helderheid, beter schaduwdetail en een rijker kleurpalet komen beelden nog meer tot leven. Spetterend vuurwerk, de ondergaande zon die schittert op de oceaan of de vurige uitbarstingen van een vulkaan, in HDR voelt het alsof je er werkelijk bij bent.

Met de Performance Series geniet je van het breedst mogelijke HDR-aanbod, en altijd in het beste formaat. Want deze televisie ondersteunt niet enkel HDR10 en HLG, maar ook HDR10+ en Dolby Vision. Dankzij de dynamische metadata van deze formaten beschikt de televisie scène per scène over de eigenlijke maximale helderheid in beeld. Met die informatie past hij de beeldverwerking aan zodat in donkere beelden alle schaduwnuances bewaard blijven terwijl heldere beelden niet donkerder worden of lichtdetail verliezen.

Altijd iets op tv met Android TV

TV kijken, dat betekent heel wat meer dan door live tv-kanalen zappen. Je wilt Netflix streamen, Amazon Video, en YouTube. Dat en nog veel meer kan allemaal dankzij Android TV. De Performance Series draait de meest recente Android TV versie (9 – Pie). In de Google Play Store vind je allerlei apps. Video streaming, maar ook muziek zoals Spotify en Deezer of zelfs een hele reeks games. Met Android TV hoef je je nooit meer te vervelen.

Blader op je smartphone door het aanbod van apps zoals Netflix en YouTube en speel ze met een klik op het Chromecast-icoon af op je televisie.

Je persoonlijke assistent

Android TV komt met de Google Assistant ingebouwd. Zo bedien je de televisie eenvoudig met je stem. Even vragen welk weer er verwacht wordt? Geen probleem, het weerbericht verschijnt onderaan op het scherm, zonder de uitzending te storen. Of zoeken naar iets leuks op Netflix? Ook dat kan. Je kunt de Google Assistant zelfs gebruiken om compatibele Smart Home apparaten te besturen. Zo dim je voor de film begint met een eenvoudig commando de lichten.

De zachte sfeer van Ambilight

Ambilight is een unieke Philips feature. De Performance Series is achteraan langs drie zijden voorzien van piepkleine LEDs. Die schijnen een warme kleurengloed op de wand achter de televisie. De kleuren zijn perfect gesynchroniseerd met het beeld op het scherm. Zo dompelt Ambilight de kamer onder in de sfeer van de film of sportwedstrijd. Bovendien geeft de kleurgloed ook de indruk dat je naar een nog groter beeld zit kijken.

Omdat smaken en kijkomstandigheden verschillen kan je Ambilight op verschillende manieren aanpassen. Voor films kies je best de ‘Natuurlijk’ instelling, terwijl je voor gewone portie dagelijkse tv beter ‘Standaard’ kiest. Wil je een wat minder uitgesproken effect, selecteer dan ‘Comfort’ of ‘Relaxed’. Of wil je net dat de kleuren supersnel het beeld volgen, kies dan ‘Game’.

Ambilight kan ook de dynamiek van het geluid volgen, in plaats van het beeld. Ideaal als je een feestje geeft. Speel je favoriete party playlist op tv en selecteer voor Ambilight ‘Audio volgen’. Je kunt kiezen uit zeven verschillende visualisatiestijlen. En zelfs als je geen tv kijkt kan Ambilight dienst doen als sfeerlicht in de kamer. Hete Lava, Diep Water, Groene natuur of een tint wit, jij kiest welke kleur en stemming je in de kamer wilt.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van TP Vision.

 • Delen:

Reacties

 1. Pieter
  09 juni, 2019 om 10:54

  Ik ben wel benieuwd wat ze met deze serie hebben gedaan, de vorige 73xx modellen waren allemaal niet fantastisch qua beeld. Aan het einde van hun jaar waren ze dan ook flink gedaald in prijs

 2. Dinand
  11 juni, 2019 om 13:01

  Leuk overzicht, mooie tv`s voor de in “stapppers” bij Philips vanwege de Ambilight.
  Mis echter welke P5 het precies in deze tv`s gebruikt, intussen is er de derde generatie P5 bij Philips.

 3. Dik
  01 juli, 2019 om 22:53

  Philips + Android = Ellende. Herstarten, niet starten, stoppen, resetten, repareren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.