Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe oled-tv’s van Panasonic krijgen Calibrated Mode van Netflix

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2019, 10:43 CategorieOled tv's

Panasonic en Netflix hebben aangekondigd dat nieuwe oled-tv’s van het merk voorzien worden van de zogenaamde Netflix Calibrated Mode. Deze modus verscheen eerder al voor de tv’s van Sony en moet ‘meer’ Hollywood brengen naar ‘meer’ televisies, en de instellingen presenteren die filmmakers ook gebruiken.

Oled-tv’s van Panasonic krijgen speciale Netflix-modus

Panasonic en Netflix hebben aangekondigd dat de 2019-line-up van oled-televisies, de GZW2004, GZT1506, GZW1004 en GZW954, worden voorzien van een speciale Netflix-modus: de Calibrated Mode. Deze modus werd eerder geïntroduceerd in 2018, toen Sony de Master-serie met high-end televisies lanceerde. Het Japanse merk is nu de tweede fabrikant die de modus krijgt. Met de modus krijgen gebruikers toegang tot instellingen die filmmakers ook zouden gebruiken voor hun schermen, bijvoorbeeld tijdens het proces van postproductie.

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe mogelijkheden, moeten eigenaars van de bovenstaande Panasonic-televisies wel de ingebouwde Netflix-app gaan gebruiken. Het werkt dus niet wanneer je dat doet via een mediaspeler, settopbox, gameconsole of hdmi-dongle. Via het menu van de tv kun je de Netflix Calibrated Mode activeren. Je televisie wordt dan automatisch ingesteld op de juiste manier, zoals filmmakers dat zelf bedoeld hebben. Vooralsnog is het niet duidelijk of ook andere televisiefabrikanten de modus gaan omarmen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.