Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG’s 88-inch 8K oled tv dit jaar nog te koop in Europa

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2019, 8:53 CategorieOled tv's

Afgelopen januari kondigde LG zijn grootste oled tv tot nu toe aan. De Koreaanse fabrikant presenteerde de 88Z9, een 88-inch oled tv met de 8K Ultra HD-resolutie. Wanneer dit model op de markt zou verschijnen was nog onduidelijk, maar inmiddels heeft LG laten weten dat we de tv in de herfst kunnen verwachten.

Het 88-inch model in de Z9-serie moet rond oktober naar het Europese vasteland komen, uiteindelijk gevolgd door een 77-inch en een 65-inch variant. Alledrie de modellen beschikken over een oled-paneel en komen met de 8K Ultra HD-resolutie.

De 88-inch Z9 oled tv komt dus met de 8K Ultra HD-resolutie, wat betekent dat er 7.680 bij 4.320 pixels op het scherm te vinden zijn.Al die pixels worden aangestuurd door de tweede generatie Alpha A9-processor, die onder meer middels artificial intelligence bestaande full hd- of 4K-bronnen kan opschalen naar de 8K-resolutie.

Verder beschikt de Z9 oled tv over HDMI 2.1-poorten. Deze versie biedt ondersteuning voor hogere bandbreedten, enhanced Audio Return Channel (eARC) en variabele refresh rates (VRR). De 8K-televisie ondersteunt vier HDR-formaten; Dolby Vision, HDR10, Technicolor HDR en HLG.

Ook is er een audiosysteem ingebouwd, ondersteunt de tv Dolby Atmos en kan (multikanaals en hi-res) audio zelfs draadloos versturen dankzij ondersteuning voor de WiSA standaard.

In Zuid-Korea is LG al begonnen met de pre-orders voor de 88Z9. Daar komt het model 50 miljoen won, wat neerkomt op zo’n 38.000 euro. Over de prijs in euro’s is nog niets bekend.

Lees ook onze review van de LG 88Z9 en 75SM99 8K-televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.