Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG’s 88-inch 8K oled tv dit jaar nog te koop in Europa

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2019, 8:53 CategorieOled tv's

Afgelopen januari kondigde LG zijn grootste oled tv tot nu toe aan. De Koreaanse fabrikant presenteerde de 88Z9, een 88-inch oled tv met de 8K Ultra HD-resolutie. Wanneer dit model op de markt zou verschijnen was nog onduidelijk, maar inmiddels heeft LG laten weten dat we de tv in de herfst kunnen verwachten.

Het 88-inch model in de Z9-serie moet rond oktober naar het Europese vasteland komen, uiteindelijk gevolgd door een 77-inch en een 65-inch variant. Alledrie de modellen beschikken over een oled-paneel en komen met de 8K Ultra HD-resolutie.

De 88-inch Z9 oled tv komt dus met de 8K Ultra HD-resolutie, wat betekent dat er 7.680 bij 4.320 pixels op het scherm te vinden zijn.Al die pixels worden aangestuurd door de tweede generatie Alpha A9-processor, die onder meer middels artificial intelligence bestaande full hd- of 4K-bronnen kan opschalen naar de 8K-resolutie.

Verder beschikt de Z9 oled tv over HDMI 2.1-poorten. Deze versie biedt ondersteuning voor hogere bandbreedten, enhanced Audio Return Channel (eARC) en variabele refresh rates (VRR). De 8K-televisie ondersteunt vier HDR-formaten; Dolby Vision, HDR10, Technicolor HDR en HLG.

Ook is er een audiosysteem ingebouwd, ondersteunt de tv Dolby Atmos en kan (multikanaals en hi-res) audio zelfs draadloos versturen dankzij ondersteuning voor de WiSA standaard.

In Zuid-Korea is LG al begonnen met de pre-orders voor de 88Z9. Daar komt het model 50 miljoen won, wat neerkomt op zo’n 38.000 euro. Over de prijs in euro’s is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.