Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG maakt volgend jaar 48-inch oled tv’s mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2019, 8:43 CategorieOled tv's

We krijgen vaker de vraag of er al zicht is op oled tv’s met een formaat kleiner dan 55-inch. Vandaag kunnen we daar eindelijk positief op antwoorden want LG Display heeft laten weten vanaf volgend jaar displays voor 48-inch oled tv’s te gaan produceren.

Momenteel is 55-inch het kleinst mogelijke formaat voor een oled tv, maar daar moet in 2020 verandering in komen. Eerder dit jaar gaf LG Display al aan dat we 48-inch oled tv’s met de 4K-resolutie kunnen verwachten, maar wanneer was nog onduidelijk. Nu weten we dat het bedrijf mikt op 2020, voor de start van de productie althans. Oh Chang-ho, onderdirecteur van de tv-afdeling van LG Display, heeft dat onlangs in een interview met China Business News aangegeven.

Mochten de eerste 48-inch oled-panelen in 2020 van de band rollen dan is het waarschijnlijk dat de eerste televisies met dit paneel pas begin 2021 voor consumenten te koop zijn. CES 2021 in Las Vegas lijkt dan ook de uitgelezen kans voor de tv-fabrikanten om kleinere oled tv’s aan hun line-ups toe te voegen.

Benieuwd naar alle oled tv’s die dit jaar in Nederland en België te koop zijn? Neem dan ons 2019 homecinema overzicht door. Hier vind je alle modellen van onder meer Panasonic, LG, Sony en Philips.

  • Delen:

Reacties

  1. Wim mulder
    02 juli, 2020 om 16:49

    Graag informatie met toe te passen geluid van soundbar

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.