Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Klipsch kondigt Klipsch Bar 40- en Bar 48-soundbars aan

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2019, 10:41 CategorieLuidsprekers

Klipsch heeft twee soundbars aangekondigd, de Klipsch Bar 40 en Bar 48. De modellen zijn voorzien van een houten omhulsel. Het idee daarachter is dat het geluid beter gebracht zou kunnen worden. Ook hebben ze allebei een draadloze subwoofer.

Dit zijn de Klipsch Bar 40 en Bar 48

Beide soundbars van Klipsch hebben nog een aantal overeenkomsten. Zo ondersteunen ze bluetooth, zodat je draadloos je muziek kunt streamen. Daarnaast levert de fabrikant onderdelen voor wandmontage, evenals een afstandsbediening waarmee je verschillende geluidsmodi kunt selecteren en de soundbars en subwoofers onafhankelijk van elkaar kunt instellen qua volume. Bovendien kun je een twee of een eigen Klipsch-subwoofer toevoegen en zijn er aansluitingen als hdmi-arc, aux en een optische aansluiting.

Dan zijn er natuurlijk ook nog verschillen. De Klipsch Bar 40 is een 2.1-systeem met een 6,5″-subwoofer. De soundbar is 40-inch breed (zo’n 101,6 centimeter. Het apparaat beschikt over twee tweeters en woofers en er is ondersteuning voor Dolby Digital en Dolby Digital Plus. De Bar 48 is groter en capabeler, met een breedte van 48-inch (bijna 123 centimeter) biedt het systeem met zijn 3.1-opstelling drie tweeters en vier woofers aan. Ook is er een dedicated centerkanaal. Bovendien is de meegeleverde subwoofer 8-inch groot.

Daarnaast is de Klipsch Bar 48 uitbreidbaar. Los van de extra subwoofer kun je ook een set van twee Surround 3-achterspeakers aanschaffen en installeren. Zo zorg je voor een 5.1-setup. Verder is de soundbar compatible met Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS en DTS-HD; dus in sommige gevallen kunnen die achterspeakers goed van pas komen. Ook is de Bar 48 DTS Virtual:X-ready, en is het mogelijk hoogte in de surround sound-ervaring mee te nemen. Daarvoor moet je wel nog eerst een update via de usb-poort uitvoeren.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer de Klipsch Bar 40 en Bar 48 naar Nederland komen en wat ze gaan kosten. In de Verenigde Staten kosten de Klipsch Bar 40 299 dollar en de Bar 48 499 dollar.


€ 279,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 599,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 649,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.