Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert DRA-800H stereoreceiver met Heos multiroom

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2019, 10:22 CategorieReceivers

Denon kondigt zijn eerste stereoreceiver met netwerkmogelijkheden aan. De DRA-800H is ontworpen voor tweekanaals muziekliefhebbers die niet willen inleveren op het gebied van streaming en tv-verbindingsfuncties. De receiver biedt volgens de fabrikant hoge kwaliteit tweekanaals audio en een geavanceerd videodeel dat 4K Ultra HD-video en HDMI ARC ondersteunt.

Denon DRA-800H stereoreceiver

De DRA-800H komt met FM/DAB+ -radio, een speciale Phono-ingang, Wi-Fi-integratie en digitale ingangen, waaronder HDMI. De stereoreceiver kan worden geïntegreerd met elke tv, streaming muziekservice en elk spraakbesturingsplatform en smart-apparaat. De DRA-800H is ontworpen met aangepaste weerstanden en condensatoren van hoge kwaliteit. De eindversterkersectie heeft een links/rechts symmetrisch ontwerp en speciale condensators van Denon. Met een zuurstofvrije koper (OFC) wikkelingstransformator levert de DRA-800H 100 watt per kanaal (8ohms, 20Hz-20kHz, THD: 0,08%, 2-kanaals aangedreven). Dubbele differentiële DAC-circuits en strikt geselecteerde componenten helpen de pre-eindversterkersectie ongewenste signaalruis te verminderen.

De DRA-800H is uitgerust met AKM AK4458 32-bit D/A-converters en beschikt over audiodecodering met hoge resolutie voor meerdere lossless bestandstypen, waaronder ALAC, FLAC en WAV tot 24-bit / 196 kHz. De DRA-800H is ook compatibel met DSD-bestanden van 2,8 / 5,6-MHz (DSD is het audiocoderingsformaat van SACD). Toegang tot de inhoud van geheugenapparaten krijg je via USB op het voorpaneel of via netwerkbronnen.

De DRA-800H heeft vijf HDMI-ingangen en één uitgang, die ondersteuning biedt voor: 4K Ultra HD 60Hz video, 4: 4: 4 Pure Color sub sampling, High Dynamic Range (HDR10), Hybrid Log-Gamma (HLG), 3D en BT.2020 pass-through. HDCP 2.3-verwerking is beschikbaar op alle HDMI-poorten. HDMI Audio Return Channel (ARC) maakt een overdracht van audio rechtstreeks van een smart tv naar de DRA-800H mogelijk via een aangesloten HDMI-kabel.

Tot slot beschikt de DRA-800H over Heos. Heos multiroom zorgt voor draadloze muziekstreaming in één of meerdere kamers via Heos compatibele apparaten. Zo stream muziek van diensten zoals Spotify, Deezer, TuneIn Internet Radio, Sound Cloud, Tidal en Tidal. De DRA-800H werkt met Google Assistant en Apple Siri die kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen, naar het volgende nummer te gaan en meer.

Prijs en beschikbaarheid

De DRA-800H zal in juli verkrijgbaar zijn in een zwarte en zilveren uitvoering. De prijs bedraagt 649 euro.


€ 499,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 499,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Ciryl
    19 juni, 2019 om 16:14

    Dank voor de uitleg, lijkt me heel mooi apparaat voor niet te veel geld. Ik heb me er sinds kort weer in verdiept. Oude set was stuk gegaan. Nu tweede hands JVC receiver op de kop getikt. Thanks!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.