Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple voornemens stekker uit iTunes te trekken’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2019, 9:26 CategorieSoftware

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Apple voornemens de stekker uit het programma iTunes te trekken. Dit is het programma waar Apple al bijna twintig jaar allerlei vormen van digitale entertainment aanbiedt, zoals muziek, films en series.

Stekker wordt uit iTunes getrokken – gerucht

Bloomberg schrijft dat Apple mogelijk voornemens is de stekker uit het programma iTunes te trekken. Het bedrijf uit Cupertino gebruikt dit programma al bijna tien jaar voor het verkopen van films, muziek en series. De bedoeling is dat Apple de beschikbare content gaat opdelen in verschillende applicaties, zoals Music, TV en Podcasts — zoals dat ook gebeurt op iOS. De software zou eventueel nog gebruikt kunnen worden voor het synchroniseren van gegevens, maar ook die taken kunnen elders ondergebracht worden.

iTunes zou in elk geval in z’n geheel kunnen verdwijnen voor macOS-gebruikers, maar de toekomst voor Windows-gebruikers lijkt iets rooskleuriger. Vooralsnog zou de applicatie daar langer blijven hangen. Waarschijnlijk horen we vanavond meer. Dan organiseert Apple namelijk WWDC, een ontwikkelaarsconferentie waar vaak nieuwe software uit de doeken wordt gedaan. Het is niet bevestigd dat Apple de stekker uit het muziek- en videoprogramma zal trekken, dus moeten we nog even afwachten of dit nieuws daadwerkelijk klopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.