Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Always fresh’ is de nieuwe voorwaarde voor Netflix Recommended tv’s

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2019, 10:11 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft er nogal een handje van om tv-fabrikanten iets op te leggen, en dat doen die tv-fabrikanten dan ook graag omdat hun toestellen dan het ‘Netflix Recommended’ logo mogen dragen. De eisen van voorgaande jaren waren al niet mis, maar daar komt voor komend jaar weer een nieuwe eis bij, genaamd ‘Always fresh’.

Het doel van het Netflix Recommended-certificaat is het verzorgen van de best mogelijke Netflix-ervaring op televisies van verschillende merken. De afgelopen jaren zijn dan ook diverse televisies van grote merken voorzien van dit certificaat. Dit jaar wordt er een nieuw criterium aan de lijst toegevoegd. Met Always fresh wil Netflix ervoor zorgen dat hoewel de televisie zelf in slaapstand staat Netflix zelf nog altijd wakker is. Dit maakt het mogelijk dat de dienst zich in op achtergrond kan verversen en direct voor je klaarstaat wanneer je de televisie weer uit slaapstand haalt. Volgens Netflix kan dit seconden schelen in de opstarttijd en dus de gebruikservaring.

Moeten fabrikanten hier nu per se aan voldoen? Nee. Netflix stelt dat fabrikanten van televisies minimaal aan vijf van de zeven criteria moeten voldoen, waar de speciale Netflix-knop op de afstandsbediening er ook een van is. Toch lijken diverse fabrikanten hier geen moeite mee te hebben, want middenklasse en high-end tv’s van onder meer Sony, Panasonic, Samsung en Philips hebben de afgelopen tijd het certificaat gekregen.

  • Delen:

Reacties

  1. Alex
    21 juni, 2019 om 16:00

    Dus milieu belastend

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.