Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Albums vroeg opslaan op Spotify geeft labels veel data en controle

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2019, 9:22 CategorieStreamingdiensten

Labels krijgen toegang tot e-mailadressen van Spotify-gebruikers en krijgen toestemming om allerlei handelingen te verrichten. Zo kunnen de bedrijven bepalen welke mensen je volgt, kunnen er nummers toegevoegd en verwijderd worden en kan de dienst worden gestreamd op andere apparaten.

Spotify geeft labels toegang tot data en meer

Wanneer gebruikers een album van een artiest vroegtijdig opslaan (voordat het daadwerkelijk beschikbaar is), dan krijgen platenmaatschappijen toegang tot persoonlijke data als e-mailadressen en afspeellijsten, schrijft Billboard. Het geeft de labels ook toegang om te bepalen welke mensen gevolgd worden, welke nummers wel of niet in afspeellijsten staan en op welke apparaten er gestreamd wordt. Gebruikers moeten wel eerst toestemming geven voordat de labels bij deze schat aan informatie en toestemming kunnen komen.

Echter, die labels krijgen dus veel meer mogelijkheden tot hun beschikking dan de enige optie die echt nodig is, het kunnen toevoegen van nummers aan een bibliotheek. Zo vragen verschillende maatschappijen om verschillende dingen. Sony Music wil bijvoorbeeld je profiel en afspeellijstfoto kunnen veranderen en bepalen welke mensen je volgt. Niet iedereen weet precies van tevoren waar die mee akkoord gaat, omdat de uitleg verstopt is onder een submenu. Je moet dus goed blijven doorklikken om te achterhalen wat er van je gevraagd wordt.

Sony Music is tevens de maatschappij die de meeste toestemmingen vraagt, zestien meer dan nodig om precies te zijn. Universal Music Group vraagt gemiddeld om tien toestemmingen die eigenlijk niet nodig zijn, terwijl Warner Music Group ongeveer om hetzelfde aantal permissies vraagt. Het is niet zo dat Spotify of één van de labels hier regels of wetten overtreedt, dus het is niet zo dat er meteen iets aan gedaan kan worden. Het is wel een teken dat gebruikers moeten blijven opletten in situaties waarin ze data en toestemming afstaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.