Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

FWD legt uit video: alles wat je wilt weten over Android TV 8 (Oreo)

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2019, 8:38 CategorieTips en adviezen

In deze video leggen we alles uit dat je over Android TV 8 (Oreo) wilt weten. De update wordt nu naar veel Android TV-modellen uitgerold en verandert een hoop aan de interface zoals je die gewend bent. Wat er precies verandert, zie je in de video.

Android TV 8 (Oreo): dit wil je weten

Onder meer Philips rolt momenteel Android TV 8, op basis van Android Oreo, uit naar zijn televisies. Omdat er nogal veel verandert aan de manier waarop je het besturingssysteem gebruikt, is het handig goed voorbereid te update binnen te halen. In de onderstaande video kun je zien hoe de interface er nu uitziet en wat je er allemaal mee kunt doen. Zo kun je onder meer de Google Assistent aanspreken wanneer je ook een microfoon in je afstandsbediening hebt. De tv wordt zo een centraler onderdeel van je slimme huis.

De grootste veranderingen hebben te maken met het thuisscherm. Voortaan zie je namelijk kanalen in beeld staan, die op basis van je kijkgedrag content kan aanbevelen. Zo krijg je aanbevelingen voor bijvoorbeeld de Netflix- en YouTube-app en alle andere apps die hiervoor ondersteuning hebben ingebouwd. Wil je na de video alle mogelijkheden en nieuwe functies nog eens rustig nalezen? Dat kan. Dan kun je ons eerder geschreven artikel met een groot overzicht van die functies er nog eens op naslaan. De video bekijk je hieronder.

Abonneer je op ons FWD YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s en neem onze tips en adviezen door voor meer informatie over het plaatsen, instellen en gebruiken van je televisie.

 • Delen:

Reacties

 1. Mat Matheij
  19 mei, 2019 om 8:55

  Ook Tweakers vermeldt niet om welke android versie het gaat bij het grote aanbod van Android Smart TV’s. Zo blijkt een in 2018 geintroduceerd Philips model (32 inch) te zijn voorzien van Android 5.1 Lollipop! Nog onafhankelijk van enige funktionaliteit kan het zijn dat een tot de IOT behorende groep apparaten een directe bedreiging kan vormen binnen het netwerk voor overige apparaten.

 2. S.Sewradj
  19 mei, 2019 om 14:52

  Ik heb inmiddels de update gedaan op mn philips 55pus7503/12 .
  Moet erbij zeggen dat na de update de afstandsbediening niet meer kan koppelen met de tv.de afstandsbediening werkt wel met basis functies. Maar de letter toetsen bord en spraak sturing werkt niet meer na de update inmiddels de klacht gelegd bij philips.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.