Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv-fabrikant Loewe zit opnieuw in de financiële problemen

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2019, 9:53 CategorieLcd en led tv's

Tv-fabrikant Loewe heeft afgelopen week uitstel van betaling aangevraagd en blijkt opnieuw in de financiële problemen te zitten. Het van origine Duitse merk is in een insolventieprocedure beland waarbij de administratie door een externe partij onder handen genomen wordt. In 2013 stond Loewe al voor hetzelfde probleem, waarna een groep investeerders het bedrijf overnam.

Volgens Ralf Vogt, de CEO van Loewe, is de trend in de high-end tv-markt momenteel negatief. In het afgelopen kwartaal merkte het bedrijf een krimp van zo’n 20 procent. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de geleidelijke maar voortdurende daling van de prijzen. Ook de prijzen van oled-tv’s komen steeds lager te liggen. Waar tot voor kort nog aardige marges op premium oled tv’s gedraaid konden worden is de winst door de hevige concurrentie nu marginaal.

Vogt geeft aan dat het management van Loewe van plan is om het bedrijf te herstructureren, met de focus op meer efficiëntie en een functionele structuur. Er zouden geen negatieve gevolgen zijn voor de 500 werknemers van het bedrijf. In februari sloot Loewe, ooit een pionier op het gebied van televisie, nog een overeenkomst met het Japanse Toyoichi. Dankzij deze overeenkomst heeft het Duitse bedrijf de levering van lcd-panelen en andere componenten veiliggesteld. Afgelopen oktober introduceerde het bedrijf nog nieuwe modellen in de bild 2-serie, voorzien van een soundbar.

 • Delen:

Reacties

 1. Marco
  06 mei, 2019 om 11:26

  Doodzonde.een mooi merk wat behouden moet blijven .een van de weinige duitse fabrikanten die hun tv.s nog echt in Duitsland ontwikkelen en produceren.nu maar hopen dat het met loewe niet de kant van bang en olufsen opgaat.dat zijn nu opgewarmde lg tv.s met een ander plastic kastje eromheen voor veelste veel geld.

  • Christiaan
   06 mei, 2019 om 20:53

   Loewe gebruikt ook gewoon LG panelen in zijn oleds? Verder denk ik dat consumenten het verschil in prijs van een 55″ LG oled ( met Netflix app met ondersteuning voor Dolby vision ) en een Loewe 55″ echt veels te groot vinden..

   • Bram
    07 mei, 2019 om 15:30

    Alle merken kopen bij 1 grote leverancier betreft de panelen.
    Al zit er wel een heel groot verschil welk paneel je koopt, qua prijsrange en kwaliteit.
    Laats nog een oled paneel vervangen, plaat koste alleen al 1750 euro.

 2. Frans
  06 mei, 2019 om 17:22

  De spoeling gaat dun worden straks nog een of twee merken over.
  Kijk maar naar blueray UHD.
  Trieste zaak alles naar goedkope landen brengen. Terwijl je hier ook mensen heb voor wat ze daar doen. Chinezen maken alles kapot met hun troep.

  • Ludo
   06 mei, 2019 om 18:47

   Dat is al jaren zo, er zijn 2 fabrikanten die panelen produceren. De andere fabrikanten bomen gewoon verder op bestaande basistechniek en geven hun eigen tweak.
   Het ligt eigenlijk aan de huidige weg-werp maatschappij. Goed afgewerkte producten worden een niche en worden zo onbetaalbaar voor de liefhebber van goed beeld en geluid. Maar zijn we zelf niet schuldig door altijd de nieuwe trends te willen volgen. Voorbeeld : mijn AV receiver van Arcam, ongeveer 8 jaar oud. Qua klank in stereo en in surround speelt hij de pannen van het dak, maar hij heeft niet de laatste gadgets aan boord, voor sommige zou dat al een reden zijn om over te gaan naar een nieuw model dat dan na 2jaar alweer gedateerd is.Ik doe niet meer mee. Ik kijk met heimwee terug naar mijn oude plasma tv alhoewel mijn LG Oled ook niet slecht is. Ik wordt daar echt triestig van.
   Groetjes
   Ludo

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.