Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL brengt X10S Ultra HD tv’s met mini led-achtergrondverlichting naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2019, 9:43 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen week maakte TCL bekend dat het bedrijf zijn eindelijk ook op de Nederlandse markt zal brengen, en vandaag laat de Chinese fabrikant weten wat we van de nieuwste topmodellen kunnen verwachten. TCL komt dit jaar nog met de X10S-serie op de Europese markt, voorzien van zowel 4K- als 8K-panelen.

De nieuwe X10S-serie van TCL bestaat uit een 65-inch en een 75-inch model, beiden uitgerust met mini-led-achtergrondverlichting. Dit houdt in dat 20.000 minuscule leds worden gecombineerd in 1.000 dimming zones waardoor er een zeer fijne controle over de achtergrondverlichting is. Dit moet dan weer resulteren in een beter zwartniveau en een beter contrast. De maximale helderheid van de toestellen ligt op 1.500 nits. Net als Samsung maakt TCL daarnaast gebruik van een quantum dot-laag – TCL gebruikt zelfs de QLED-naam – die moet zorgen voor een brede en nauwkeurige kleurreproductie. TCL belooft dan ook 100 procent van het DCI-P3 kleurbereik te kunnen weergeven.

De 65-inch variant in de X10S-serie krijgt een lcd led-paneel met de 4K-resolutie, terwijl de 75-inch versie de 8K Ultra HD-resolutie meekrijgt. Daarnaast bieden beide modellen ondersteuning voor HDR in de vorm van Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG. Ook Dolby Atmos is aanwezig, gecombineerd met een audiosysteem (soundbar) van Onkyo. De75-inch variant beschikt over HDMI 2.1, en beide modellen komen met Android TV (8.0) en de Google Assistant spraakassistent.

Over de prijs en beschikbaarheid van de X10S-serie modellen is nog niets bekend, maar de kans is groot dat TCL deze televisies met een aantrekkelijk prijskaartje op de Europese markt zet. We verwachten in september tijdens IFA 2019 meer te horen van de Chinese fabrikant.

  • Delen:

Reacties

  1. FRED
    01 mei, 2019 om 19:56

    Ik ben persoonlijk heeeel benieuwd naar deze tv en vooral wat de prijs zal zijn van de 75inch versie. 8k interesseert mij niet zoveel, maar ik vrees dat de prijs hierdoor wel flink zal zijn. Als het vergelijkbaar is met het topmodel van Samsung 6999,- Daar heb je nu ook een 77inch lg oled voor van 2018 en houd je nog geld over voor een mooie soundbar

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.