Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sound United wil Home Audio-divisie van Onkyo overnemen

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2019, 9:19 CategorieLuidsprekers

Sound United, moederbedrijf van onder andere Denon en Marantz, is voornemens Onkyo over te nemen. Daardoor krijgt het bedrijf ook merken als Pioneer, Pioneer Elite en Integra in handen. De overname is nog niet rond: beide partijen zullen op korte termijn de onderhandelingen voortzetten.

Sound United wil Onkyo overnemen

Sound United, het moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé, en Boston Acoustics, heeft vandaag aangekondigd dat het een intentieverklaring heeft getekend voor de overname van de consumer audio-divisie van Onkyo Corporation, inclusief de merken Pioneer, Pioneer Elite en Integra. De voorlopige overeenkomst biedt beide partijen de mogelijkheid om de onderhandelingen over de definitieve algemene voorwaarden op korte termijn voort te zetten. De overname is dus nog niet rond.

De consumer audio-divisie van Onkyo heeft producten als av-receivers, hifi-apparatuur, Mini-systemen, smart speakers, draaitafels, soundbars, thuisbioscoopsystemen, optische schijfspelers en meer. Het bedrijf behoudt na de overname de rechten op de merken Pioneer en Onkyo ten behoeve van hun bedrijven Digital Life en Embedded Audio. Onder meer audiosystemen die in tv’s geïntegreerd zijn vallen hieronder. Als onderdeel van de geplande overname zullen alle wereldwijde distributie-overeenkomsten met derden waaronder de hoogwaardige audioproducten worden verkocht, worden overgenomen door Sound United.

Of de overname wordt goedgekeurd, hangt nu nog af van onder meer de aandeelhouders en toezichthouders. Op 26 juni vindt de jaarlijkse algemene vergadering plaats. Mocht alles akkoord zijn dan zou deze overname betekenen dat vier van de vijf grote namen op het gebied van av-receivers onder één organisatie zullen vallen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.