Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Project xCloud ondersteunt meer dan 3.500 games

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2019, 9:28 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Project xCloud straks ondersteuning aanbiedt voor meer dan 3.500 games die zijn uitgebracht. Dat komt doordat de ontwikkelaars van deze spellen geen veranderingen hoeven door te voeren aan games die al uitgebracht zijn.

3.500 games voor Project xCloud

Microsoft werkt momenteel aan de servers die straks Project xCloud gaan ondersteunen en test de gamestreamingdienst met enkele medewerkers, waardoor de dienst in allerlei verschillende situaties getest kan worden. Het bedrijf heeft bekendgemaakt dat er straks ondersteuning is voor meer dan 3.500 games. Bovendien hoeven ontwikkelaars niets aan deze spellen te veranderen; ze werken gewoon zonder aanpassingen. Er worden nu in dertien verschillende regio’s proeven gedaan, waaronder Europa.

Dat gameontwikkelaars niets aan de spellen hoeven te veranderen voor Project xCloud, betekent niet dat dit niet zal gebeuren. Developers zijn namelijk in staat dingen aan te passen, mocht dat nodig zijn. Aspecten als lettergroottes (voor de kleinere schermen) of multiplayerwedstrijden die zich afspelen op één server voor minimale lag (vertraging). Hoewel Microsoft zelf verder weinig bekendmaakt, is de belangrijke gamebeurs E3 er volgende maand. Daar wordt waarschijnlijk meer bekendgemaakt over de xCloud-dienst.

Het meest recente overzicht van de beste games van begin 2019 vind je hier. Binnenkort publiceren we een nieuw overzicht van de beste games die je deze zomer kunt spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.